Follow us

iPhone 13: Μόλις κυκλοφόρησε και σε βάζει σε πειρασμό!

Τo νέo iPhone 13 είναι εδώ και δίνει το δικό του στίγμα.

MissBloom TEAM
04 - iphone-13

Η διαμάχη της Apple και των iPhones με το "οικοσύστημα” του Android της Google μαίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Στην αρχή της καριέρας του, το iPhone πρακτικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο, μιας και το Android ακόμη έκανε τα πρώτα "νηπιακά” του βήματα. Το λειτουργικό σύστημα της Google, βέβαια, έκανε άλματα προόδου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε πολλές συσκευές δεκάδων κατασκευαστών. Την ίδια στιγμή, όμως, που το Android βασιζόταν σε μια κατακερματισμένη αγορά, η Apple διατηρούσε ακέραια τη δική της βάση, απολαμβάνοντας πολύ μεγάλα ποσοστά "customer loyalty”, την "πίστη”, δηλαδή, των πελατών στην εταιρεία. Μάλιστα, έρευνα δείχνει πως οι χρήστες Android που θα μετέβαιναν σε iPhone 13 είναι περισσότεροι από ποτέ! Τώρα, η Apple βγάζει στην αγορά τη νέα σειρά iPhone 13 με αιχμή του δόρατος το κορυφαίο iPhone 13 Pro Max και βάζει ακόμη μεγαλύτερο δέλεαρ στους… απέναντι!

Νέα μοντέλα iPhone 13

Η νέα σειρά της Apple έρχεται με τον αύξοντα αριθμό "13” και απαρτίζεται από τέσσερα διαφορετικά μοντέλα: το "απλό” iPhone 13, το ενισχυμένο iPhone 13 Pro, το "full-extra” iPhone 13 Pro Max, αλλά και το μικρό και βολικό iPhone 13 mini, για όσους βάζουν το (μικρό) μέγεθος πάνω απ’ όλα. Σε γενικές γραμμές, και τα τέσσερα μοντέλα της Apple βασίζονται πάνω στην ίδια πλατφόρμα και χρησιμοποιούν τον ίδιο επεξεργαστή: τον εντυπωσιακό A15 Bionic, ο οποίος σχεδιάζεται από την ίδια την Apple και κατασκευάζεται (από την TSMC) στην κορυφαία λιθογραφία 5 νανομέτρων. Πρόκειται για τον πιο γρήγορο επεξεργαστή "φορητής” κατηγορίας, ο οποίος διαθέτει και ειδικά υποσυστήματα για επιτάχυνση λειτουργιών "τεχνητής νοημοσύνης”.

Κορυφαίες δυνατότητες φωτογραφίας & video

Στα smartphones, ειδικά τα τελευταία λίγα χρόνια, οι επιδόσεις σε φωτογραφία αλλά και λήψη βίντεο είναι θεμελιώδους σημασίας για πολλές "μερίδες” των χρηστών. Και εδώ η Apple έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος. Ενώ οι "άλλοι” αναλώνονται σε κόντρες για τον αριθμό των megapixels, η Apple χρησιμοποιεί αισθητήρες των "μόλις” 12 megapixels. Αλλά η ποιότητα των αισθητήρων και των οπτικών, σε συνδυασμό με ειδικούς αλγόριθμους "τεχνητής νοημοσύνης”, οι οποίοι επιταχύνονται από τον επεξεργαστή, κάνουν θαύματα, δίνοντας φωτογραφίες και βίντεο τα οποία είναι απίστευτης ποιότητας, και πλησιάζουν ποιότητα επιπέδου DSLR.

Υποστήριξη 5G

Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα: όλες οι εκδόσεις του iPhone 13 υποστηρίζουν δίκτυα 5G, εξασφαλίζοντας απίστευτη ταχύτητα "ανεβοκατεβάσματος” δεδομένων. Προφανώς η τελική ταχύτητα εξαρτάται από την κάλυψη των εταιρειών κινητής, αλλά τα iPhone 13 είναι έτοιμα και δεν υπάρχουν μοντέλα "light” χωρίς υποστήριξη 5G.

Δέλεαρ και loyalty

Η "πίστη” στην (εκάστοτε) εταιρεία είναι κάτι το οποίο η Apple παραδοσιακά απολαμβάνει. Τον τελευταίο καιρό, όμως, αρχίζει και διαφαίνεται μια μεταστροφή – όχι των χρηστών iPhone, αλλά των… υπολοίπων! Τα νέα iPhone 13 με τα προηγμένα τους χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις (έναντι των παλαιότερων μοντέλων) έχουν βάλει σε μεγάλο "πειρασμό” ακόμη και σε παραδοσιακούς "οπαδούς” άλλων εταιρειών. Τελικά, όμως, το όποιο "loyalty” δεν είναι κάτι παγιωμένο. Είναι κάτι "ρευστό” και επηρεάζεται και αλλάζει με κάθε επιτυχία, κάθε αποτυχία, κάθε νέα "γενιά” συσκευών. Και εδώ είναι το δυνατό σημείο της Apple: φροντίζει να δίνει "στίγμα” με κάθε νέα κυκλοφορία!

Τα νέα iPhone 13 είναι εδώ και, ναι, δίνει το δικό του στίγμα! Μπορείς να τα αποκτήσεις από το Public σε όλα τα χρώματα, όλες τις χωρητικότητες και σε όλες τις παραλλαγές!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ