Follow us

Ψηφιακή βιβλιοθήκη με σπάνια λογοτεχνικά έργα μαύρων λογοτεχνών δημιούργησε η Solange

Η αδερφή της Beyonce Knowles έχει ως σκοπό να διαφυλάξει τις συλλογές δημιουργών με τη σπουδαιότητα που τους αξίζει.

MissBloom TEAM
Solange Knowles

Η Solange συγκρότησε μέσω του δημιουργικού της στούντιο, Saint Heron μια νέα δωρεάν ψηφιακή βιβλιοθήκη, με σπάνια λογοτεχνικά έργα μαύρων συγγραφέων, ποιητών, ιστορικών και καλλιτεχνών.

Διαθέσιμος στον ιστότοπο Saint Heron, o πρώτος κύκλος της βιβλιοθήκης φέρει την επιμέλεια της Ρόζα Ντάφι ιδρύτριας του βιβλιοπωλείου, Community Bookstore με έδρα την Ατλάντα των ΗΠΑ.

Εξηγώντας την ιδέα πίσω από το σχέδιο, η Solange είπε σε δήλωσή της: "Η βιβλιοθήκη Saint Heron συνεχίζει το έργο που χτίσαμε διαφυλάσσοντας τις συλλογές δημιουργών με τη σπουδαιότητα που τις αξίζει. Μαζί επιδιώκουμε να συνθέσουμε ένα αρχείο ιστοριών και έργων που θεωρούμε πολύτιμα".

"Τα έργα αυτά διευρύνουν τη φαντασία και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να τα κάνουμε προσβάσιμα στους μαθητές και τις κοινότητές μας για έρευνα και ενασχόληση, έτσι ώστε να ενσωματωθούν στη συλλογική μας ιστορία και να ανήκουν σε εμάς και να εξελίσσονται μαζί μας" τόνισε.

"Ανυπομονώ η βιβλιοθήκη του Saint Heron να αναπτυχθεί και να μεγαλώνει συνεχώς και την επόμενη δεκαετία να γίνει ένας ιερός χώρος για τη λογοτεχνία" σημείωσε.

Στα σημαντικά βιβλία που έχουν επιλεγεί είναι υπογεγραμμένη πρώτη έκδοση του In Our Terribleness (1970) του ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Λιρόι Τζόουνς (Αμίρι Μπαράκα), το Between the Lines: 70 Drawings and 7 Essays (1988), μονογραφία του καλλιτέχνη Μπένι Άντριους και η συλλογή πρόζας και φωτογραφίας La Tete της Τζουλιάνα Φρι (1996).

Τα βιβλία θα ενοικιάζονται με σειρά προτεραιότητας και θα είναι διαθέσιμα για περίοδο 45 ημερών. Θα αποστέλλονται στα σπίτια των αναγνωστών στις ΗΠΑ με το κόστος αποστολής και επιστροφής να είναι δωρεάν.

Η Solange (επίσης γνωστή με το πλήρες όνομά της, Solange Knowles), είναι η μικρότερη αδελφή τραγουδίστριας Beyoncé. Έχει λάβει θετικές κριτικές για τα άλμπουμ της A Seat at the Table (2016) και When I Get Home (2019), τα οποία συνδυάζουν ραπ, σόουλ και εναλλακτικά στοιχεία R&B με εκλεκτικούς ηλεκτρονικούς ήχους.

Το Saint Heron είναι αναπτυσσόμενο κέντρο μέσων αφιερωμένο σε μαθητές, καλλιτέχνες και σχεδιαστές, μουσικούς και γενικά λάτρεις της λογοτεχνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ