Follow us

Στο "Battle Royale" κάποιοι πολεμούσαν για τη ζωή τους σε μία αρένα πολλά χρόνια πριν το Squid Game

Λίγα λόγια για το γιαπωνέζικο έπος πάνω στο οποίο, πολλοί πιστεύουν, ότι πατάει η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία που προβλήθηκε ποτέ από την πλατφόρμα του Netflix.

MissBloom TEAM
squid game Netflix

Επειδή το Squid Game του Hwang Dong-hyuk, η πιο εμπορική σειρά που παίχτηκε ποτέ στο ηλεκτρονικό κανάλι του Netflix, "σάρωσε" τα πάντα στο πέρασμα του είναι απαραίτητο ο κόσμος να αναζητήσει τις αναφορές. Δεν είναι μονάχα "ιστορικό" το ζήτημα. Είναι περισσότερο μία ανθρώπινη ανάγκη να συσχετίσουμε σωστά, ανακαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερα πράγματα να συνδεθούμε, να ενθουσιαστούμε, περισσότερα πράγματα να αγαπήσουμε.

Πολλοί σχολίασαν ότι το Squid Game, που ήρθε απο τη Νότια Κορέα για να συνεπάρει ολόκληρο τον πλανήτη, είναι ξεκάθαρα επηρεασμένο από την αριστουργηματική ταινία του Bong Joon-ho "Παράσιτα", το φιλμ που έφυγε με όλα τα Όσκαρ από το Dolby Theatre του Λος Άντζελες το 2020, κάνοντας τον - τότε- πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να δηλώσει εκνευρισμένος: "Δεν φτάνει που οι Κορεάτες μας κάνουν όλα αυτά, πάτε και τους δίνετε και το Όσκαρ". Άλλοι πάλι υποστηρίζουν κάτι αρκετά πιο προφανές, ότι δηλαδή το Squid Game θυμίζει πολύ την επιτυχημένη σειρά ταινιών Hunger Games με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόρενς, αλλά στην κορεάτικη, αρκετά πιο ποπ εκδοχή τους. Οι πιο ενημερωμένοι πάλι δε γινόταν να μην παρατηρήσουν πως το κοροέατικο θρίλερ του Netflix αντλεί σοβαρές αναφορές από το σκοτεινό, cult φιλμ "Battle Royale", τη γιαπωνέζικη ταινία που παίχτηκε για πρώτη φορά το 2000, σοκάροντας τους θεατές με τη βιαιότητα και την ώμη αγριάδα της.

Δες περισσότερα στο Womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ