Follow us

Επίθεση με βιτριόλι | Oμόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Κακαράντζουλα

Οι δικαστές καταδίκασαν την 37χρονη που έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και για απείθεια.

MissBloom TEAM
Παλιοσπύρου

Την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Οι δικαστές καταδίκασαν την 37χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απείθεια.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της καθ'ομολογία δράστριας για μετατροπή της ποινής σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Εάν δεν της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη φυλάκισης.

Λίγο πριν αποσυρθεί το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο και τόνισε πως "η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει". Κατά τον Εισαγγελέα "ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου".

Ποιο ελαφρυντικό ζητά η Κακαράντζουλα

Η 37χρονη ζητά το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου μέσω του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Ο γνωστός δικηγόρος τόνισε στο δικαστήριο πως μόνο αυτό το ελαφρυντικό διεκδικεί για την εντολέα του, καθώς η οικονομική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να δείξει εμπράκτως την ειλικρινή της μεταμέλεια.

"Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν οικονομικά την Ιωάννα, θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη. Και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό, κύριοι ένορκοι, αναγνωρίζεται ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης", είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ