Follow us

Ανησυχία για το ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού - Αντιδράσεις για τα SMS στους ανεμβολίαστους - Στο τραπέζι νέα μέτρα

Η αύξηση στα κρούσματα έχει προξενήσει μεγάλη ανησυχία και για το λόγο αυτό μια νέα καμπάνια πειθούς των ανεμβολίαστων πολιτών είναι ήδη έτοιμη από το υπουργείο Υγείας.

MissBloom TEAM
athens iStock

Τις ήπιες αυξητικές τάσεις σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις που παρακολουθούσαμε το τελευταίο διάστημα, διαδέχτηκαν νούμερα-ρεκόρ, ενώ η τάση φαίνεται να επιταχύνεται με μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, σε ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένους που είναι ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί, αλλά μεταδοτικοί.

Η χειρότερη μέρα -από πλευράς κρουσμάτων- από την αρχή της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, καταγράφηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, καθώς τη μέρα εκείνη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.696 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Υπό αυτό το πρίσμα πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν επιβολή μικρών οριζόντιων μέτρων, κάτι όμως που η κυβέρνηση απορρίπτει προς το παρόν. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η αύξηση στα κρούσματα έχει προξενήσει μεγάλη ανησυχία και για το λόγο αυτό μια νέα καμπάνια πειθούς των ανεμβολίαστων πολιτών είναι ήδη έτοιμη από το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν βομβαρδισμό sms που θα αποστέλλονται καθημερινά, αλλά με διαφορετικό κάθε μέρα μήνυμα σε άτομα που είναι ανεμβολίαστα. Βέβαια, αυτή η λύση δεν βρίσκει σύμφωνη όλη την επιστημονική κοινότητα, καθώς υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το μόνο που θα επιτευχθεί με αυτή τη μέθοδο θα είναι να εξαγριωθούν περισσότεροι οι αντιεμβολιαστές.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ