Follow us

Ηχηρό μήνυμα Ιεράς Συνόδου | Μόνο με τεστ η είσοδος ανεμβολίαστων πιστών και κληρικών στις εκκλησίες

Οι ιερείς και οι πιστοί που είναι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε τεστ πριν επισκεφθούν κάποιον ιερό ναό. Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου μετά την επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με την Ιεραρχία.

MissBloom TEAM
church greek iStock

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο "να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας", στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφού έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid test ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε μετά από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, ύστερα από όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ. Υπευθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ