Follow us

Τα νέα όπλα στη μάχη κατά του κορονοϊού | Μονοκλωνικά και χάπι Merck έρχονται μέσα στον Νοέμβριο

Τα συγκεκριμένα φάρμακα αφορούν τους ασθενείς covid και μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιπλοκών. Οι ειδικοί τονίζουν πως στόχος είναι η πρόληψη μέσω του εμβολίου.

MissBloom TEAM
covid iStock

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την άφιξη στη χώρα μας των μονοκλωνικών φαρμάκων αλλά και των χαπιών Merck που θα ενισχύσουν την φαρέτρα των λοιμωξιολόγων απέναντι στην μάχη που δίνουν καθημερινά με τον κορονοϊό. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο σημαντικά "όπλα", τα οποία αφορούν όσους νοσούν και κινδυνεύουν να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους λόγω ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων.

Ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν πως εκείνο που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων σπάει το ένα αρνητικό μετά το άλλο. Άλλωστε οι πρώτες παρτίδες που αναμένεται να έρθουν είναι μικρές και δεν θα επαρκούν για όλους τους ασθενείς.

Ο στόχος όπως τονίζουν οι λοιμωξιολόγοι, δεν αλλάζει, και είναι η δημιουργία ενός ισχυρού τείχους ανοσίας απέναντι στην πανδημία προκειμένου να σταματήσει η έξαρση της θανατηφόρου νόσου, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον εμβολιασμό.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ