Follow us

Τρομάζει η επέλαση του 4ου κύματος της πανδημίας - Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πρώτη αποτίμηση των μέτρων

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους της εστίασης για την τήρηση των ελέγχων. Πρεμιέρα σήμερα των μέτρων για τις συναλλαγές σε δημόσιο και τράπεζες.

MissBloom TEAM
athens restaurants iStock

Στην καθιερωμένη πρωινή σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργούς με τους στενούς του συνεργάτες αλλά και με τους λοιμωξιολόγους, θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή το Σαββατοκύριακο, αλλά και για την πορεία της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επικρατεί ικανοποίηση, καθώς οι περισσότεροι πολίτες ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες, περίμεναν υπομονετικά για να δείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή το αρνητικό τεστ αλλά και οι καταστηματάρχες που πειθάρχησαν και έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους. Από την άλλη όμως επιβλήθηκαν δεκάδες πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν εφάρμοσαν τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ανταπόκριση ήταν σαφώς καλύτερη στα μεγάλα αστικά κέντρα και λιγότερο στην περιφέρεια, γεγονός που προβληματίζει έντονα το Μαξίμου. Στόχος, όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, είναι η διάρκεια της τήρησης των μέτρων, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης, από την στιγμή που καταγράφεται νέα έξαρση της νόσου. Παράλληλα οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ