Laser αποτρίχωση: ξεκινάς τώρα για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι!

3 βασικοί λόγοι για να ξεκινήσεις τώρα την αποτρίχωση.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το ποια εποχή του χρόνου θα ξεκινήσεις LASER αποτρίχωση είναι προσωπική σου επιλογή. Ένας είναι ο περιορισμός: να μην έχεις μαυρισμένο δέρμα από τον ήλιο ή από τεχνητό μαύρισμα. Ωστόσο, ξεκινώντας αποτρίχωση μέσα στο φθινόπωρο - χειμώνα θα έχεις όλο τον χρόνο και την άνεση να απαλλαγείς οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα πριν από το καλοκαίρι. 3 είναι οι βασικοί λόγοι που ισχύει αυτό, σύμφωνα με τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics.

Βέλτιστο αποτέλεσμα λόγω αντίθεσης χρώματος δέρματος & τριχοφυΐας

Η δέσμη του LASER, για να καταστρέψει την τρίχα, στοχεύει την σκουρόχρωμη χρωστική που περιέχει η ρίζα της. Για να γίνει σωστά και με ασφάλεια η αποτρίχωση με LASER, θα πρέπει να υπάρχει αντίθεση μεταξύ της χρωματικής χροιάς του δέρματος και της τριχοφυΐας. Όταν το δέρμα είναι ανοιχτόχρωμο και η τριχοφυΐα σκούρα, η LASER αποτρίχωση είναι πιο αποτελεσματική. Επειδή τους ψυχρούς μήνες το δέρμα δεν εκτίθεται στον ήλιο, διατηρεί την φυσική ανοιχτόχρωμη απόχρωση και τότε η αποτρίχωση με LASER δίνει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Η προετοιμασία για αποτρίχωση με LASER είναι ευκολότερη

Για να κάνουμε αποτρίχωση με LASER, πρέπει οι τρίχες να είναι ορατές. Δηλαδή, πριν από την LASER αποτρίχωση, για 4-6 εβδομάδες, να μην έχει γίνει καμία είδους αποτρίχωση, όπως χρήση αποτριχωτικής κρέμας. Αυτό είναι δύσκολο να το κάνεις το καλοκαίρι όταν φοράς κοντά φορέματα, σορτς και μπικίνι, καθώς θέλεις το δέρμα σου να δείχνει όμορφο και λείο. Αντίθετα, είναι ευκολότερο πριν από το καλοκαίρι, ιδιαίτερα τον χειμώνα, καθώς τα ρούχα καλύπτουν τις περιοχές του σώματος που θέλουμε να αποτριχώσουμε και έτσι η προετοιμασία γίνεται με τον τρόπο που πρέπει.

Περισσότερος χρόνος για αποτρίχωση όλων των τριχών

Το LASER καταστρέφει μόνο τις τρίχες που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης. Όλες οι τρίχες δεν βρίσκονται ταυτόχρονα σε φάση ανάπτυξης. Επομένως, σε μία συνεδρία αποτρίχωσης μόνο ένα μέρος των τριχοθυλακίων καταστρέφεται αποτελεσματικά. Για να αφαιρεθεί όλη η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από μια συγκεκριμένη περιοχή, πρέπει να πραγματοποιηθεί μια σειρά συνεδριών, που η καθεμία απέχει χρονικά από την άλλη περίπου έξι εβδομάδες, μπορεί και περισσότερο ανάλογα με την περιοχή και τον ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας. Αυτό το μεσοδιάστημα επιτρέπει στις υπόλοιπες τρίχες να μεταβούν στη φάση ανάπτυξης, ώστε να μπορεί το LASER να τις στοχεύσει με επιτυχία σε μια επόμενη συνεδρία και να τις καταστρέψει.

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζεις για τη LASER αποτρίχωση είναι ότι δεν πρόκειται για μια απλή αισθητική εφαρμογή. Είναι μια ιατρική πράξη που πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη δερματολόγου, εξειδικευμένου στα LASER. Το κάθε δέρμα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά (θυλακίτιδα, σπίλους, κ.λπ.) και το ειδικό LASER αποτρίχωσης πρέπει να χρησιμοποιείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή βλάβη ή έγκαυμα στο δέρμα.

Για τον λόγο αυτό, στις κλινικές μας, προτού κάνουμε αποτρίχωση, προηγείται κλινική εξέταση για να καταγράψουμε τα χαρακτηριστικά της τριχοφυΐας, λεπτομερής δερματολογικός έλεγχος και patch test για να δούμε εάν το δέρμα δέχεται μία LASER αποτρίχωση. Επίσης, εάν η αποτρίχωση είναι να γίνει στο μπικίνι, κάνουμε ειδική εξέταση, ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ύπαρξης ιογενούς μόλυνσης ή αφροδισιολογικού νοσήματος. Το LASER που χρησιμοποιούμε είναι τελευταίας τεχνολογίας, καθώς συνδυάζει Αλεξανδρίτη και Nd:YAG, για να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε όλους τους τύπους δέρματος και τριχοφυΐας.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο, εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com www.tzermias.gr)