Follow us

Ο πρίγκιπας Harry χαρακτηρίζει την παραπληροφόρηση "παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση"

MissBloom TEAM
Prince Harry Splah news/ideal Image

"Η παραπληροφόρηση είναι παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση" τόνισε ο πρίγκιπας Χάρι συμμετέχοντας στη συζήτηση με θέμα "The Internet Lie Machine" που διοργανώθηκε διαδικτυακά στο πλαίσιο της διάσκεψης RE-WIRED του περιοδικού Wired.

"Το έχω βιώσει προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια και τώρα το παρακολουθώ να συμβαίνει παγκοσμίως. Το πιο τρομακτικό κομμάτι είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε στο διαδίκτυο για να επηρεάζεστε από αυτό. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτό το πρόβλημα δεν προήλθε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έμαθα πολύ νωρίς ότι τα κίνητρα της δημοσίευσης δεν ευθυγραμμίζονται απαραίτητα με τα κίνητρα της αλήθειας".

Ο πρίγκιπας Χάρι, μικρότερος γιος του πρίγκιπα Κάρολου και της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι στοχοποιήθηκαν άδικα από τα ταμπλόιντ του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέδωσαν μάλιστα δήλωση στην οποία προειδοποιούσαν ότι δεν θα συνεργάζονται πλέον με συγκεκριμένες εφημερίδες που διαδίδουν μίσος.

"Δυστυχώς συγχέουν το κέρδος με τον σκοπό και τις ειδήσεις με την ψυχαγωγία" είπε ο πρίγκιπας Χάρι. "Δεν μεταδίδουν τις ειδήσεις, τις δημιουργούν και έχουν προσαρμόσει τις ειδήσεις που βασίζονται σε γεγονότα σε κουτσομπολιά που βασίζονται σε απόψεις. Έχασα τη μητέρα μου από αυτό και προφανώς είμαι αποφασισμένος να μην χάσω τη μητέρα των παιδιών μου από το ίδιο πράγμα" υπογράμμισε.

Στη συζήτηση εξετάστηκε κυρίως πώς η παραπληροφόρηση μπορεί να διαδοθεί γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο Twitter και το Facebook. "Σε μία μόνο οικογένεια μπορείς να έχεις τρεις ή τέσσερις εκδοχές της πραγματικότητας" είπε ο πρίγκιπας Χάρι. "Δεν πρόκειται για περίπτωση του τύπου "αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε εσάς", συμβαίνει ήδη σε εσάς. Μπορούμε όλοι να το τροφοδοτήσουμε αν δεν το γνωρίζουμε, αλλά αν γνωρίζουμε την ψηφιακή μας διατροφή, μπορούμε να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι για το τι μεταδίδουμε, τι όχι, τι καταναλώνουμε και πώς επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε". Το διαδίκτυο, πρόσθεσε, "ορίζεται από μίσος, διχασμό και ψέματα".

Ο δούκας του Σάσεξ αναφέρθηκε επίσης στα πρόσφατα δεδομένα της υπηρεσίας αναλύσεων του Twitter Bot Sentinel που δείχνουν ότι η πλειονότητα του μίσους προέρχεται από έναν μικρό αριθμό λογαριασμών. Οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς και ευάλωτοι στην τάση, απελπισμένοι να γίνουν μέρος σε κάτι" συνέχισε ο πρίγκιπας Χάρι, χαρακτηρίζοντας το "Megxit" ως παράδειγμα. "Ο όρος "Megxit" ήταν ένας μισογυνιστικός όρος, που δημιουργήθηκε από ένα τρολ, ενισχύθηκε από δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της βασιλικής οικογένειας και αναπτύχθηκε στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης" είπε. "Όταν ένα ψέμα διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι επικίνδυνο. Αλλά όταν στο ίδιο ψέμα δίνεται αξιοπιστία από δημοσιογράφους ή εκδότες, είναι ανήθικο και, κατά τη γνώμη μου, κατάχρηση εξουσίας. Αν τα ΜΜΕ υποτίθεται ότι μας ζητούν να λογοδοτούμε, σε ποιον λογοδοτούν αυτά;".

Όταν ρωτήθηκε για την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι μιλούσε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ και τον προειδοποίησε ότι η πλατφόρμα του χρησιμοποιήθηκε για τον σχεδιασμό της επίθεσης. "Προειδοποίησα τον Τζακ ότι γινόταν πραξικόπημα την προηγούμενη μέρα (5 Ιανουαρίου) και έκτοτε δεν έχω νέα του" είπε ο πρίγκιπας Χάρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Splah news/ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ