Follow us

Αυστρία | Lockdown για δύο εκατ. ανεμβολίαστους από σήμερα - Aντίστοιχα μέτρα και στο Βερολίνο

Μετά την Ολλανδία, και η Αυστρία ισχυροποιεί τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού, το σχέδιο όμως της Βιέννης εστιάζει στους ανεμβολίαστους.

MissBloom TEAM
austria iStock

Lockdown για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 τίθεται από σήμερα σε ισχύ στην Αυστρία, ενώ δεν αποκλείονται ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί εάν η κατάσταση εξακολουθήσει να επιδεινώνεται.

Ο εμβολιασμός καθίσταται πλέον υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό κλάδο, ενώ από σήμερα μπορούν να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Παράλληλα στη Γερμανία, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν υπό το βάρος της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων.

Μετά την απόφαση που έλαβε χθες η κύρια επιτροπή του Κοινοβουλίου και τη συνεννόηση του καγκελαρίου Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, από σήμερα και καταρχήν ως την 24η Νοεμβρίου οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους, να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να αθληθούν, επειδή χρειάζονται ιατρική βοήθεια ή - φυσικά - για να εμβολιαστούν.

Οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται επίσης από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, ενώ ήδη είχαν αποκλειστεί από τις επιχειρήσεις εστίασης, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια. Οι περιορισμοί ισχύουν για τους πάντες άνω των 12 ετών. Για τους μαθητές ηλικίας 12-15 ετών ωστόσο υπάρχει το λεγόμενο "Πάσο-Νίντζα", πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και ανάρρωσης. Το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA) υπολογίζει ότι τα μέτρα θα επηρεάσουν την καθημερινότητα περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ