Follow us

Σύσκεψη στο Μαξίμου | Προσωρινό "όχι" σε πιο σκληρά μέτρα - Στο τραπέζι μόνο το κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο

Παρά τις πιέσεις των λοιμωξιολόγων για νέα μέτρα, προς το παρόν η κυβέρνηση λέει "όχι". Προωθείται το κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο. Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου.

MissBloom TEAM
athens covid iStock

Ανησυχία προκαλούν σε κυβέρνηση και ειδικούς οι επιδημιολογικοί δείκτες, με τα κρούσματα κορονοϊού, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους, να αυξάνονται καθημερινά.

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η καθιερωμένη σύσκεψη με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, όπου εξετάστηκαν τα δεδομένα του τέταρτου κύματος της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, επί του παρόντος το μόνο μέτρο που εξετάζεται είναι αυτό του κυλιόμενου ωραρίου στο Δημόσιο και τίποτα άλλο. Δηλαδή, οι υπάλληλοι να προσέρχονται στις 8, στις 9 και στις 10 το πρωί, με στόχο να αποσυμφορηθούν με αυτό τον τρόπο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η επιτροπή των ειδικών επιμένει για τη λήψη νέων σκληρότερων μέτρων, όμως προς το παρόν η κυβέρνηση αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα που τίθενται επί τάπητος, αλλά για την ώρα παραμένουν στο συρτάρι, αφορούν στη χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μεταφοράς, στην επιστροφή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα, στην είσοδο ανεμβολίαστων με rapid test στα σούπερ μάρκετ, αλλά και στην υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου στους άνω των 65 ετών, κάτι το οποίο για την ώρα δεν εξετάζεται.

Στο τραπέζι πάντως βρίσκεται και ένα σενάριο για lockdown ανεμβολίαστων, στο πρότυπο της Αυστρίας, με υπουργούς, όπως ο Μάκης Βορίδης, να το υποστηρίζουν δημοσίως.

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ