Follow us

Κυριάκος Μητσοτάκης για πανδημία | Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει μοντέλο Αυστρίας με lockdown ανεμβολίαστων

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό δίκτυο.

MissBloom TEAM
Κυριάκος Μητσοτάκης NDP

Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη, που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή "Good Morning Britain" του τηλεοπτικού δικτύου ITV.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ ενθάρρυνε με ζέση τους Βρετανούς πολίτες να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2022.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι"έχουμε μία αυστηρή, πλην όμως δίκαιη πολιτική". Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως "τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε αποδεχθεί περισσότερες από 50.000 αιτήσεις ασύλου, ως εκ τούτου κανείς δεν δικαιούται να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα".

Ταυτόχρονα, όμως, όπως είπε "έχω μία υποχρέωση να προστατεύσω τα σύνορα μας". Κάλεσε, δε την Τουρκία να τιμήσει το δικό της σκέλος από την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας του 2016. "Καλούμε την Τουρκία να τιμήσει το δικό της σκέλος της συμφωνίας με την ΕΕ, μπορεί να κάνει περισσότερα για την αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης". Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε, δε, πως "Εάν δεν στείλεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως προστατεύεις τα σύνορα σου περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να εισέλθουν με παράνομο τρόπο την Ελλάδα".

Δες περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ