Follow us

"She's gone" | H έκθεση-γροθιά στις γυναικοκτονίες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η συγκλονιστική έκθεση που κάνει τον γύρο του κόσμου, κάνει στάση στη χώρα μας στις 25 Νοεμβρίου.

MissBloom TEAM
She's Gone - έκθεση γυναικοκτονίες Twitter

Ήταν η μπλούζα της, το αγαπημένο της φόρεμα, το τυχερό της παντελόνι, το σακάκι που αγαπούσε. Ρούχα που διηγούνται τις ιστορίες δολοφονημένων γυναικών και πλέον εκτίθενται αδειανά, ως μία ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των περιστατικών γυναικοκτονίας, των οποίων γίναμε μάρτυρες τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση "She's Gone" ή "Για ένα αδειανό πουκάμισο" των Ισραηλινών Keren Goldstein και Adi Levy, που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, σταματά και στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 25 Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ και υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η έκθεση αυτή έχει σκοπό να προβάλλει μέσω των ρούχων, τις σιωπηλές μαρτυρίες από τις ζωές αυτών των γυναικών που ήταν γεμάτες με όνειρα και ελπίδα, πριν φύγουν βίαια από τον κόσμο.

"She's gone" | H έκθεση-γροθιά στις γυναικοκτονίες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κάθε ρούχο τους θα έχει πάνω ένα ταμπελάκι με το όνομα του θύματος, την ημερομηνία, τον τρόπο δολοφονίας τους, ακόμα και τη δικαστική απόφαση, αν αυτή υφίσταται. Οι Ισραηλινοί δημιουργοί μέσω του έργου αυτού θέλουν να διαμαρτυρηθούν κατά του φαινομένου και να επικοινωνήσουν σε όλους τις ιστορίες των κοριτσιών αυτών, βάζοντας το λιθαράκι τους και προσπαθώντας να χτίσουν ένα περιβάλλον όπου οι γυναίκες θα νιώθουν και θα είναι προστατευμένες.

She's Gone

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης θα ακούγονται νανουρίσματα στα εβραϊκά, αραβικά, ρωσικά, περσικά, ρουμανικά, γερμανικά, ελληνικά, μαροκινά, ως ένας φόρος τιμής στα κορίτσια που έχασαν τόσο άδικα και βίαια τις ζωές τους.

Τα ρούχα της Ελένης Τοπαλούδη στην έκθεση

Ανάμεσα στα δολοφονημένα θύματα των οποίων τα ρούχα εκτίθενται, θα είναι και της Ελένης Τοπαλούδη, μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2018, όταν η νεαρή φοιτήτρια βιάστηκε και δολοφονήθηκε από 2 άντρες στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μεταξύ των ετών 2010 και 2019, τουλάχιστον 189 γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν μόνο στο Ισραήλ. Μερικές υποθέσεις δεν λύθηκαν ποτέ και οι ένοχοι παραμένουν ελεύθεροι. Πιο αναλυτικά, η έκθεση ξεκίνησε στην επίσημη κατοικία του Ισραηλινού προέδρου και της συζύγου του, της αείμνηστης Nechama Rivlin, η οποία την φιλοξένησε μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων. Επιπλέον, το έργο αργότερα παρουσιάστηκε στο ισραηλινό κοινοβούλιο, σε διάφορα κυβερνητικά και πολιτικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και πολιτιστικά κέντρα σε όλη τη χώρα και έλαβε μεγάλη κάλυψη σε όλα τα Μέσα, με αποτέλεσμα να την επισκεφθούν περισσότερα από 350.000 άτομα.

Στόχος της δράσης είναι το τέλος του ταξιδιού του She’s gone να πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 25 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών), με μία καθολική εκδοχή της εγκατάστασης, καλώντας όλο τον κόσμο να ενωθεί με αλληλεγγύη για άμεση δράση.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Νοεμβρίου – 14 Δεκεμβρίου

Εγκαίνια Έκθεσης: 25 Νοεμβρίου, ώρα 19:00

Ημερίδα: 25 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 15:00

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα έως και Κυριακή 18:00-22:00

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος,

Τ.Κ. 17778, τηλ. 2103418550.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ