Follow us

Το στεγνωτήριο που μου "έλυσε" τα χέρια

Ο πολύτιμος σύμμαχος που δεν ήξερα πως χρειαζόμουν.

MissBloom TEAM
LG - Happy woman

"Μια εργαζόμενη γυναίκα, μια καλή νοικοκυρά": Ένας συνδυασμός που σκοτώνει, ένα απαιτητικό task πολύ δυσκολότερο από όλα όσα έχω κληθεί μέχρι τώρα να φέρω σε πέρας.

Πραγματικά, οι δουλειές του σπιτιού έχουν την (απαίσια ομολογουμένως) συνήθεια να μην τελειώνουν ποτέ. Αμέσως μόλις πλύνω όλα τα πιάτα, την κρίσιμη εκείνη στιγμή που θα αδειάσει ο νεροχύτης, τότε ακριβώς θα χρειαστεί να λερώσω ακόμη ένα. Και το απολαυστικό θέαμα του άδειου νεροχύτη θα αποτελέσει παρελθόν μονομιάς, πριν καν προλάβει να υπάρξει.

Δουλειές του σπιτιού, αυτή η μάστιγα

Ούσα λοιπόν μια εργαζόμενη γυναίκα με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις που πραγματικά απολαμβάνω, μιας και έχω την τύχη να ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ, αν μπορούσα να "απαλλάξω" το πρόγραμμά μου από κάτι, αυτό θα ήταν οι δουλειές του νοικοκυριού.

Συνομιλώντας με μια εξίσου multitasker και ψυχαναγκαστική με την καθαριότητα φίλη μου, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να την ρωτήσω (με εμφανή απόγνωση στον τόνο της φωνής μου, που δεν μπήκα καν στον κόπο να καμουφλάρω με δόσεις ψυχραιμίας): Πότε τα προλαβαίνεις όλα;

Και κάπου εκεί μου αποκάλυψε το- καθόλου ένοχο- μυστικό της, το οποίο δεν είναι πια μυστικό αφού φρόντισα να το μοιραστώ με όλες όσες αγαπάω ως ένδειξη αλτρουισμού και έμπρακτης αλληλεγγύης: Το υβριδικό στεγνωτήριο LG με αντλία θερμότητας.

Αυτό το δώρο εξ ουρανού λοιπόν έχει πραγματικά τόσα οφέλη που αναρωτιέμαι πολλές φορές τι στο καλό έκανα στη ζωή μου μέχρι τώρα και πώς τα έφερνα πέρα χωρίς αυτό.

Το στεγνωτήριο που μου "έλυσε" τα χέρια
LG dryer_lifestyle

Για να πάρω τα πράγματα από την αρχή όμως, είναι πραγματικά σωτήριο όσον αφορά την εξοικονόμηση χρόνου που μου προσφέρει, καθώς δεν χρειάζεται να απλώσω ένα-ένα τα ρούχα και να περιμένω ευλαβικά πότε θα στεγνώσουν. "Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε" ένα πράγμα αλλά στην αναβαθμισμένη εκδοχή του.

Πόσες φορές έπρεπε να περιμένω πολύ περισσότερο από όσο θα ήθελα προκειμένου να φορέσω το αγαπημένο μου πουκάμισο, επειδή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αργούσε βασανιστικά να στεγνώσει; Χμ, πάρα πολλές.

Τώρα όμως, καιρού θέλοντος και υβριδικού στεγνωτηρίου LG επιτρέποντος, είναι έτοιμα σε χρόνο dt.

LG dryer_lifestyle

Και ενώ αυτό που κατά βάση αναζητούσα ήταν να "ξεκλέψω" λίγο χρήσιμο χρόνο από το άπλωμα των ρούχων, τα οφέλη που προσκόμισα στην καθημερινότητά μου ήταν τελικά πολλά περισσότερα. Για παράδειγμα, χάρη στην υψηλή προστασία υφασμάτων που προσφέρει, τα ρούχα τα δικά μου και της οικογένειάς μου φαίνονται κάθε φορά σαν καινούργια.

Ρούχα πιο λαμπερά από το μέλλον μου

Αυτό γιατί η λειτουργία στεγνώματος σε χαμηλότερη θερμοκρασία, αποτρέπει το "μάζεμα" και τις φθορές και μειώνει τις ζάρες, ενώ το ράφι στεγνώματος που τοποθετείται μέσα στον κάδο του στεγνωτηρίου, είναι ιδανικό για να προστατεύονται τα ευαίσθητα υφάσματα, αλλά και για να στεγνώσουν ακόμα και τα παπούτσια μας.

LG dryer_lifestyle

Ακόμη, με το υβριδικό στεγνωτήριο LG μειώνονται κατά 99,9%* τα βακτήρια και τα αλλεργιογόνα από τα ρούχα. Ο ναι, το ειδικό πρόγραμμά του, Φροντίδα Αλλεργιών, απομακρύνει τα βακτήρια και τα ακάρεα που προκαλούν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα, κάτι με το οποίο είχα δυστυχώς έρθει αρκετές φορές αντιμέτωπη στο παρελθόν.

LG dryer_lifestyle

Με τα χνούδια τι γίνεται;

Ξέρεις, στο σπίτι μας ένοικοι είναι και δύο πάρα πολύ γλυκά (και πάρα πολύ χνουδωτά) σκυλάκια, που φροντίζουν να γεμίζουν εμάς καθημερινά με αληθινή αγάπη και τα ρούχα μας με εξίσου αληθινές τρίχες.

Και ενώ φοβόμουν μήπως αυτό εμποδίζει τη σωστή κυκλοφορία του αέρα του στεγνωτηρίου αυξάνοντας την κατανάλωση ενέργειας, ανακάλυψα ότι το στεγνωτήριο της LG τα αφαιρεί αυτόματα. Η δυνατή ροή του νερού διώχνει και το χνούδι και την σκόνη (και όλα μου τα προβλήματα μην σου πω). Με τον αυτοκαθαριζόμενο συμπυκνωτή που διαθέτει, εγώ δεν χρειάζεται να κάνω πραγματικά τίποτα. Και ένα δάκρυ ευτυχίας κύλησε.

Μια από τις απορίες μου ωστόσο όταν μου το πρότεινε αρχικά η φίλη μου, ήταν πού θα χωρέσει. Σε ένα σπίτι με παιδιά, σκυλιά και δυστυχώς πολύ λίγα τετραγωνικά, η έγνοια μου είναι πώς θα καταφέρω να "κερδίσω" λίγο χώρο και σίγουρα όχι πώς θα το κάνω να δείχνει ακόμη πιο "ασφυκτικό".

Ωστόσο, ακολούθησα τη συμβουλή της και χάρη στο συνδετικό ράφι, έβαλα το στεγνωτήριο πάνω από το πλυντήριο, που είναι επίσης LG. Και μιας και αναφέρθηκα στο πλυντήριο, να προσθέσω ότι αυτό συνδέεται έξυπνα με το στεγνωτήριο LG με την τεχνολογία Smart Pairing: Επικοινωνούν μεταξύ τους για την αυτόματη επιλογή του κατάλληλου προγράμματος στεγνώματος με βάση το πρόγραμμα της πλύσης! Το μόνο που έχω να κάνω εγώ, είναι να βάλω τα λερωμένα ρούχα στο πλυντήριο και ως δια (υβριδικής) μαγείας, τα παίρνω στεγνά και πεντακάθαρα.

LG dryer_lifestyle 4

Ενώ λοιπόν έχω ήδη γλιτώσει πολύ χρόνο, χάρη στην τεχνολογία Eco Hybrid™ συνειδητοποίησα ότι μπορώ να γλιτώσω ακόμη περισσότερο. Πρόκειται για μια ακόμη από τις θαυματουργές λειτουργίες του που παρέχουν την επιλογή για εξοικονόμηση χρόνου (έως 18%) με πιο γρήγορο στέγνωμα ή για εξοικονόμηση ενέργειας (έως 15%)**. Too good to be true.

Σχέση εξ αποστάσεως

Με τον σύντροφό μου όχι, αλλά με το στεγνωτήριό μου ναι. Με την τεχνολογία ThinQ, μπορώ να το χειριστώ και από απόσταση δίνοντάς του κανονικά εντολές με το smartphone μου, αρκεί να υπάρχει σύνδεση Wi-Fi. Το ίδιο μπορώ να κάνω και με την επίλυση τυχόν προβλημάτων αξιοποιώντας τη λειτουργία Έξυπνη Διάγνωση.

LG dryer_lifestyle
LG dryer_lifestyle

Ποιος πληρώνει τον λογαριασμό;

Εγώ! Γιατί είναι ίδιος με πριν. Το LG στεγνωτήριο διαθέτει απίστευτη ενεργειακή κλάση και την αντλία θερμότητας DUAL Inverter Heat Pump η οποία λειτουργεί σε χαμηλή θερμοκρασία, οπότε δαπανάται λιγότερη ενέργεια.

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να αποκτήσεις έναν πολύτιμο σύμμαχο στις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, τώρα ξέρεις πού θα τον βρεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ρούχα σου θα σε ευγνωμονούν, όπως εγώ τη φίλη μου.

* Κατόπιν δοκιμής υπό την επίβλεψη της TUV SUD, βρέθηκε ότι το στεγνωτήριο ρούχων της LG μειώνει σε ποσοστό 99,9% τα ακάρεα οικιακής σκόνης και τα βακτήρια (S. aureus, P. aeruginosa, and K. pneumoniae) στο πρόγραμμα Φροντίδα Αλλεργιών, το οποίο είναι πιστοποιημένο από το BAF (Βρετανικό Ίδρυμα Αλλεργιών).

**Συγκριτική δοκιμή Intertek τον Απρίλιο του 2018, με φορτίο 9 κιλών στο πρόγραμμα για βαμβακερά με το πρότυπο IEC, ανάμεσα στις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας και χρόνου. (RC90U2AV3W)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ