Follow us

Η καθημερινότητά μου με ένα ρομπότ | Η σκούπα που μου έλυσε τα χέρια

Και με έκανε να πλέω σε πελάγη (καθαρής) ευτυχίας.

MissBloom TEAM
irobot

Ποτέ δεν θα περίμενα πως θα το πω αυτό, αλλά θα το πω: Το καλύτερο δώρο που έλαβα για τα φετινά Χριστούγεννα, είναι μια σκούπα. Όχι καλλυντικά, ρούχα, παπούτσια, τσάντες ή έστω κάποιο laptop ή smartphone, αλλά μία σκούπα.

Βέβαια για να ακριβολογώ, δεν πρόκειται για μια τυχαία σκούπα, αλλά για ΤΗΝ σκούπα. Θα μου πεις, προς τι όλος αυτός ο ενθουσιασμός για μια απλή συσκευή καθημερινής χρήσης που όλοι έχουν στο σπίτι τους; Ε εκεί ακριβώς λοιπόν έγκειται και το σημείο που την καθιστά τόσο χρήσιμο δώρο, καθώς διευκολύνει την καθημερινότητά μου και έχει τεράστιο πρακτικό αντίκρυσμα στη ζωή μου.

Δεν πρέπει να περιμένω κάποια ειδική περίσταση για να μου φανεί χρήσιμη. Αντ' αυτού αποδεικνύει τη χρησιμότητά της επί καθημερινής βάσεως, γλιτώνοντάς μου πολύ χρόνο και ενέργεια.

Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι το σκούπισμα δεν είναι μια once a year οικιακή εργασία, όπως λόγου χάρη το στρώσιμο των χαλιών ή έστω κάτι που κάνουμε μία φορά την εβδομάδα όπως το ξεσκόνισμα, τα τζάμια και η αλλαγή σεντονιών (μία φορά την εβδομάδα τα κάνουν αυτά, ε;)

Το σκούπισμα είναι σαν να λέμε μια μονίμως απαραίτητη δουλειά. Ακόμη και την στιγμή που νομίζεις ότι τελείωσες, εκείνη την ώρα που είσαι έτοιμη να επιστρέψεις την σκούπα στη θέση της και να μην την ξαναδείς στο άμεσο μέλλον, τότε είναι που θα εμφανιστεί ένα σκουπιδάκι στη μέση του πουθενά.

Με λίγα λόγια, ακόμη κι αν σκουπίζουμε τρεις φορές την ημέρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί και κάτι καινούριο να σκουπίσουμε κάθε φορά. Ενώ λοιπόν το είχα πάρει απόφαση πως αν θέλω να έχω ένα αξιοπρεπές σπίτι θα πρέπει να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου αγκαλιά με την σκούπα (είμαι λίγο drama queen το ξέρω, αλλά ναι) τότε εμφανίστηκε αυτό το θαυμάσιο δώρο Χριστουγέννων.

Πρόκειται για τη Roomba® j7+ της iRobot, που με κάνει να βλέπω την προηγούμενη σπούπα μου με άλλα μάτια πια. Δηλαδή η μόνη χρησιμότητά της πλέον θα είναι να μπαίνει πίσω από την πόρτα της εισόδου για λόγους προληπτικούς, προκειμένου να φεύγουν οι ανεπιθύμητοι "καλεσμένοι" από το σπίτι.

Θα μπορούσα ακόμη και να την καβαλήσω και να αρχίσω να πετάω τα βράδια, αλλά επειδή ακόμη δεν έχω λάβει το γράμμα μου από το Hogwarts, θα αρκεστώ στο πρώτο.

Η καθημερινότητά μου με ένα ρομπότ | Η σκούπα που μου έλυσε τα χέρια

Η Roomba® j7+ λοιπόν είναι ό,τι καλύτερο μου συνέβη τον τελευταίο καιρό καθώς μου έλυσε κυριολεκτικά τα χέρια. Είναι η απόλυτη ρομποτική σκούπα ή αλλιώς η οικειακή βοηθός των ονείρων μου. Αντιδρά στο σπίτι μου σε πραγματικό χρόνο, ενώ με το σύστημα πλοήγησης PrecisionVision, αναγνωρίζει και αποφεύγει εμπόδια και αφήνει τον χώρο μου πεντακάθαρο. Αληθινά πεντακάθαρο, όχι μόνο "όσα βλέπει η πεθερά". Καμία βρωμιά δεν μπορεί να της αντισταθεί και κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να την αποτρέψει από το να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά

Όλα αυτά χάρη στο μοναδικό σύστημα καθαρισμού τριών σταδίων με διπλές ελαστικές βούρτσες πολλαπλών επιφανειών, πλευρική βούρτσα γωνιών και 10πλάσια ισχύ αναρρόφησης, που την καθιστά πραγματικά αξιαγάπητη.

Και εγώ παραμένω κυρία

Αφού λοιπόν καθαρίσει όλο το σπίτι, κάνει και τον αυτο-καθαρισμό της. Ω ναι, η Roomba® j7+ είναι κατά κάποιον τρόπο το self-service στα καλύτερά του. Δεν χρειάζεται να λερωθώ ούτε να γεμίσω τα χέρια μου με σκόνη και βρομιές, αφού εκείνη μόνη της σαν καλή ανεξάρτητη σκούπα, αδειάζει αυτόματα το περιεχόμενό της με το σύστημα αυτόματου αδειάσματος κάδου Clean Base® με σακούλες AllergenLock.

irobot

Καλά όλα αυτά, αλλά με την Κρέπα τι γίνεται;

Κρέπα είναι η σκυλίτσα μου (από την αγαπημένη μου ομώνυμη γλυκιά "αμαρτία") και δεν σου κρύβω ότι στην αρχή δεν είδε με πολύ καλό μάτι την άφιξη της Roomba® j7+ στο σπίτι μας. Τώρα όμως τη συνήθισε και οι δυο τους τα πηγαίνουν υπέροχα, μιας και η ρομποτική σκούπα αποφεύγει με αξιοθαύμαστη ευελιξία όλες τις ακαθαρσίες του μικρού μου μαλτέζ. Για να μην αναφέρω ότι "ρουφάει" σαν σίφουνας όλες τις τρίχες της σε χρόνο dt.

irobot

Ένας ρομποτικός Αινστάιν στο σπίτι μας

Χάρη στο iRobot Genius, η νέα μου σκούπα όχι μόνο αποφεύγει τα εμπόδια, αλλά μαθαίνει και πώς να τα αντιμετωπίζει στο μέλλον: Μου στέλνει μια φωτογραφία τους και εγώ αποφασίζω αν πρέπει να τα αποφεύγει ή να καθαρίζει γύρω από αυτά. Ιδιοφυές.

Μια χαρούμενη ψυχαναγκαστική

Σου έχει τύχει εκεί που είσαι έτοιμη να φύγεις από το σπίτι, να δεις μια ακαθαρσία και να χαλάσει το πρόγραμμά σου; Αν ναι, η πρόεδρος Ελλήνων Ψυχαναγκαστικών (εγώ) είναι στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσει ότι με τη Roomba® j7+ όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Με την εφαρμογή iRobot Home ή με τον φωνητικό βοηθό που διαθέτει, της αναθέτω να καθαρίσει όλα εκείνα τα ψίχουλα κάτω από το τραπέζι της κουζίνας και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Και την κουζίνα καθάρισε και το μπάνιο σκούπισε και την κρεβατοκάμαρα έκανε λαμπίκο: Είχε πρόγραμμα.

Ναι για τη Roomba® j7+ μιλάω. Είναι τόσο έξυπνη που προλαβαίνει την ακαταστασία πριν αυτή δημιουργηθεί, έχοντας προσαρμοστεί 100% στο πρόγραμμά μου. Και στης Κρέπας.

Λοιπόν χάρη στα εξατομικευμένα της προγράμματα, γνωρίζει ποια δωμάτια θέλω να καθαρίσω και πότε. Έτσι, μόλις τελειώσω το πρωινό μου, σκουπίζει την κουζίνα. Ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια. Ευτυχία.

Εγώ λείπω και η τύχη μου δουλεύει

Αυτός ο άυπνος φρουρός της καθαριότητας, εξακολουθεί να εργάζεται σκληρά ακόμη και όταν εγώ λείπω από το σπίτι. Μάλιστα, με το "μυστικό καθάρισμα" που υποστηρίζεται από το iRobot Genius, προσαρμόζεται κάθε φορά στο πρόγραμμά μου. Με άλλα λόγια, με έχει στα πούπουλα.

irobot

Αν θέλεις και εσύ να γίνει η καθημερινότητά σου πολύ πιο εύκολη και απλή με ένα μονίμως καθαρό σπίτι, μπορείς να την βρεις εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ