Follow us

Πώς η σειρά της ΕΡΤ "Η τούρτα της μαμάς" αποχαιρέτησε (επιτέλους) το "συντηρητικό" προφίλ της κρατικής τηλεόρασης

Το φιλί που συζητήθηκε όσο τίποτε άλλο στα social media.

MissBloom TEAM
Η τούρτα της μαμάς Twitter

Σε πολλές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης έχουμε παρακολουθήσει να γίνεται αναφορά στη σχέση ομόφυλων ζευγαριών, ίσως σε κάποιες από αυτές να εκτυλίσσεται σε κάποια επεισόδια, σε άλλες να υπονοείται, ενώ στις περισσότερες συμβαίνει να μην υφίστανται καθόλου. Η σειρά της ΕΡΤ "Η τούρτα της μαμάς" πήγε ένα βήμα παρακάτω και όχι μόνο έδωσε χώρο στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα αλλά και εικόνα.

Διάβασε επίσης: Το διαφημιστικό με τον ομοφυλόφιλο Άγιο Βασίλη και το μήνυμα της νορβηγικής ταχυδρομικής υπηρεσίας

Φυσικά, δεν αποτελεί η σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα πρωτοπόρος στην τηλεόραση σε ό,τι αφορά τη σκηνή για την οποία μιλάνε όλοι σήμερα - το φιλί του Πάρι με τον Παναγιώτη -, αφού αρκετά χρόνια πριν ο Αλέξανδρος Παπακαλιάτης είχε "σοκάρει" το κοινό και κυρίως το ΕΣΡ, δείχνοντας σε μία από τις σκηνές του "Κλείσε τα μάτια" το πρώτο φιλί μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών. Και πιο πρόσφατα, στη σειρά "Άγριες Μέλισσες" παρακολουθήσαμε ξανά μία παρόμοια σκηνή, σε μία εποχή κιόλας που κάτι τέτοιο θεωρούνταν παράνομο. Συνεπώς, δεν αποτελεί είδηση και φυσικά ούτε θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται έτσι. Παρ'όλ'αυτά, στην Ελλάδα του συντηρητισμού και της οπισθοδρομικής νοοτροπίας που με πολύ αργά βήματα η νέα γένια προσπαθεί να αφήσει πίσω, το πρώτο gay φιλί στην κρατική τηλεόραση, που για χρόνια ήταν συνδεδεμένη με τον απόλυτο πουριτανισμό, δεν παύει να είναι μία πρόοδος.

Ειδικότερα, για όποιον δεν παρακολουθεί το σήριαλ ή δεν έκανε μία βόλτα στο Twitter, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ, βλέπουμε τον στρατιωτικό Πάρι, ο οποίος είναι σε σχέση με τον εκπαιδευτικό Παναγιώτη, να παίρνουν την απόφαση να προχωρήσουν σε σύμφωνο συμβίωσης. Τότε, το τρυφερό φιλί τους είναι ο μόνος τρόπος να επισφραγίσουν την ευτυχία τους, γεγονός που ο κόσμος των social media είδε θετικά.

Η εν λόγω σκηνή:

Τα θετικά feedback στο Twitter:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ