Follow us

Η Kim Kardashian πέρασε τις "μικρές" εξετάσεις για να γίνει δικηγόρος

Με την τέταρτη προσπάθεια.

MissBloom TEAM
Kim Kardashian Splash News / Ideal Image

Η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν κατάφερε, έπειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, να περάσει τις "μικρές" εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου της Καλιφόρνιας, το πρώτο βήμα για να υλοποιήσει το όνειρό της, να γίνει δικηγόρος. Η πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε δηλώσει εδώ και πολύ καιρό ότι θέλει να γίνει δικηγόρος.

"Ω Θεέ μου, πέρασα τη μικρή εξέταση" (baby bar), ανακοίνωσε η ίδια μέσω του Twitter. Οι εξετάσεις αυτές, γνωστές και ως "εξετάσεις του πρώτου έτους" είναι υποχρεωτικές για τους υποψηφίους που δεν έχουν πτυχίο Νομικής.

Η 40χρονη Κιμ Καρντάσιαν παρακολούθησε μαθήματα στο Πιρς Κόλετζ του Λος Άντζελες, αλλά δεν πήρε πτυχίο. "Να ξέρετε ότι δεν ήταν εύκολο για μένα. Απέτυχα τρεις φορές μέσα σε δύο χρόνια αλλά κάθε φορά πείσμωνα και διάβαζα περισσότερο", συνέχισε. Υποστήριξε πάντως ότι την τρίτη φορά που απέτυχε έπασχε από Covid-19 και είχε υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με τον δικηγορικό σύλλογο της Καλιφόρνιας, η εξέταση του πρώτου έτους περιλαμβάνει την ανάπτυξη τεσσάρων θεμάτων και 100 ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων, σχετικών με το ποινικό δίκαιο. Η στατιστική δείχνει ότι μόνο το 20-25% των υποψηφίων περνούν τις εξετάσεις αυτές.

"Μεγάλοι δικηγόροι μου είπαν ότι ήταν πρακτικά αδύνατον και πολύ πιο δύσκολο από το να σπουδάσω σε παραδοσιακή νομική σχολή", ανέφερε η Καρντάσιαν, διαβεβαιώνοντας ότι "αυτή ήταν η μόνη της επιλογή".

Η σταρ έχει ταχθεί υπέρ της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος των ΗΠΑ και κάποιες φορές έχει ζητήσει την επιείκεια των δικαστών για μερικούς κατάδικους. Για το θέμα αυτό είχε συναντηθεί το 2019 στον Λευκό Οίκο με τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν είναι πάντως η πρώτη της οικογένειας Καρντάσιαν που θέλει να ασχοληθεί με το δίκαιο. Ο πατέρας της, ο Ρόμπερτ Καρντάσιαν, ήταν μέλος της ομάδας που κατάφερε να αθωώσει τον Ο.Τζ. Σίμσον, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για δύο δολοφονίες.

"Ο πατέρας μου θα ήταν τόσο υπερήφανος (…) Μου έλεγαν ότι ήταν γνωστό ότι χλεύαζε εκείνους που δεν περνούσαν με την πρώτη τις εξετάσεις, όπως εγώ, αλλά θα ήταν ο σημαντικότερος υποστηρικτής μου", εξήγησε. Η Καρντάσιαν έχει ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου της από τον Κάνιε Γουέστ και, σύμφωνα με αμερικανικά μμε, ζήτησε από δικαστήριο να την κηρύξει "επισήμως άγαμη" ώστε να μην φέρει πλέον το όνομά του στις ληξιαρχικές πράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Splash News / Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ