Μετάλλαξη Ομικρον | Ερχονται νέα μέτρα μετά τις γιορτές με τηλεργασία, ωράριο εστίασης και υποχρεωτικό εμβολιασμό στους 50+

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τις ηλικίες 50 έως 60, επαναφορά της τηλεργασίας στο δημόσιο και κλείσιμο της εστίασης τα μεσάνυχτα είναι ορισμένα από τα μέτρα που εξετάζονται.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη από την μετάλλαξη Όμικρον με το ένα κράτος μετά το άλλο να ανακοινώνει αυστηρά περιοριστικά μέτρα με στόχο να αναχαιτιστεί η ραγδαία εξάπλωση της νέας παραλλαγής της νόσου. Στο ίδιο κλίμα αναμένεται να μπει η χώρα μας μετά της γιορτές των Χριστουγέννων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει μια πρόγευση για τα όσα θα αποφασιστούν στις αρχές του νέου έτους.

Η ταχύτατη μετάδοση της μετάλλαξης σε συνδυασμό με τα λίγα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής αλλά και με το γεγονός πως μόνο η τρίτη δόση μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που προειδοποιεί με σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr