Διατροφή για πρόληψη ασθενειών | 8 συμβουλές μαγειρικής ιατρικής

Παραφράζοντας τον Ιπποκράτη, αλλά κρατώντας την ουσία, η διατροφή γίνεται πολύ σημαντικός παράγοντας για καλή υγεία.

Από τη Δέσποινα Μαρσέλου, κλινικό διαιτολόγο με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, εξ αποστάσεως λέκτορα στο Winchester University και επιστημονική συνεργάτιδα των plant based professionals Αγγλίας (getactive.gr, notanordinarymum.gr)

Φαντάσου να έχεις τη γνώση να επιλέγεις τροφές που αποτρέπουν τις ασθένειες, όπως τον καρκίνο του μαστού τρώγοντας μπρόκολο και πίτσα με ελιές Καλαμών. Να κρατάς μακριά το Αlzheimer βάζοντας στη διατροφή σου τα γογγύλια και να κρατάς υπό έλεγχο της καρδιακές παθήσεις με ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας και μια χούφτα αμύγδαλα κάθε μέρα. Αυτό είναι η διατροφική ιατρική στην πράξη.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr