Βαρύ πένθος για τη Νίκη Κεραμέως | "Έφυγε" από τη ζωή ο πατέρας της, καθηγητής Νομικής Κωνσταντίνος Κεραμεύς

Ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, το γιo του Δημήτρη Κεραμέα, την κόρη του Νίκη Κεραμέως και πέντε εγγόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Πέθανε σήμερα, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Κεραμεύς.

Ο διακεκριμένος νομικός, πατέρας της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21/4/1937. Ήταν ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στα 40 και πλέον χρόνια της ακαδημαϊκής του πορείας, συνέδεσε τη δραστηριότητά του με την διδακτική, επιστημονική και ερευνητική προσφορά, ιδίως στον κλάδο του αστικού δικονομικού δικαίου, συγκριτικού δικαίου και διεθνούς δικονομικού δικαίου, έχοντας διδάξει σε πολλές νομικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έλαβε πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (1960) και διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1962).

Δες περισσότερα στο thetoc.gr