Follow us

Αυτά είναι τα νέα μέτρα | Τι ισχύει από 3 Ιανουαρίου για εστίαση, μπαρ και τηλεργασία

Οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, υπό τον φόβο της Όμικρον.

MissBloom TEAM
Athens by Night iStock

Το νέο πακέτο μέτρων κατά της πανδημίας ανακοινώνει αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με στόχο να καθυστερήσει όσο γίνεται η "έκρηξη" διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον.

Σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για τα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου .

Νωρίτερα ο υπουργός εξήγησε ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν τη βραδινή διασκέδαση και τα γήπεδα, ενώ δεν εξετάζεται, προς το παρόν, καμία αλλαγή στη λειτουργία των σχολείων.

"Είναι τρία τα επίπεδα αναφορικά με τους περιορισμούς στη διασκέδαση", είπε ο κ. Πλεύρης. "Δεν λέω ότι θα αποφασιστούν και τα τρία, θα εισηγηθεί η Επιτροπή" πρόσθεσε.

Τα επίπεδα αυτά έχουν να κάνουν με το ωράριο, τη μουσική, τους καθιστούς-όρθιους και τις μετρικές αποστάσεις. Αυτό είναι το πακέτο που εξετάζεται στη διασκέδαση. Δεν μας ανησυχεί τόσο η εστίαση, αλλά κυρίως η βραδινή διασκέδαση.

Επίσης, αντικείμενο συζήτησης είναι τα γήπεδα. "Ενώ στα σινεμά και στα θέατρα φαίνεται ότι τηρούνται τα μέτρα και δεν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές, στα γήπεδα, δυστυχώς, παρόλο που μπαίνει και η Αστυνομία και κάνει έλεγχο εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν τα μέτρα, οπότε εκεί σίγουρα θα υπάρχουν παρεμβάσεις.

Τέλος, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι πολίτες, όπως είπε, φορούν διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας, ενώ με την τηλεργασία θα υπάρξει αποσυμφόρηση.

Περισσότερα στο TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ