Follow us

Τα πρώτα κορονο-μέτρα του 2022 | Τι αλλάζει σε μάσκες, διασκέδαση, εστίαση, τηλεργασία, αθλητισμό και γηροκομεία

Νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ώρα που στη χώρα αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

MissBloom TEAM
athens iStock

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ώρα που στη χώρα αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, οι νέοι περιορισμοί θα τεθούν σε εφαρμογή στις 3 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 16 του ίδιου μήνα, με πιθανότητα επέκτασής τους σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς.

Τι ισχύει με τις μάσκες

Από τη νέα χρονιά λοιπόν θα είναι υποχρεωτική η ενισχυμένη μάσκα (ΚΝ-95 ή FFP2) ή η διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ το μέτρο επεκτείνεται και στους εργαζόμενους στην εστίαση. Παράλληλα, υπάρχει αυστηρή σύσταση για μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλής όπου υπάρχει συνωστισμός.

"Λουκέτο" τα μεσάνυχτα σε εστίαση και διασκέδαση

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα κλείνουν στις 12 το βράδυ, δεν θα επιτρέπονται όρθιοι σε αυτά, στα τραπέζια θα κάθονται έως έξι άτομα, με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ενώ παραμένει προς το παρόν η μουσική. Ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική.

Γήπεδα με έως 1.000 άτομα

Την ίδια ώρα, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως στα γήπεδα, θα επιτρέπεται μόνο το 10% των θεατών ανάλογα με τη χωρητικότητά τους και ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα.

Διευκρίνισε δε, πως αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Επιστρέφει η τηλεργασία

Η τηλεργασία επιστρέφει από 3 Ιανουαρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό έως 50%, ενώ θα διατηρηθεί και το κυλιόμενο ωράριο.

Επισκεπτήρια στα γηροκομεία μόνο με PCR

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης μπαίνουμε στην επικράτηση της Όμικρον και πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες και έκανε έκκληση τήρησης των μέτρων και αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ