Follow us

Σαν σινεμά | Πώς απολαμβάνω την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία από το σαλόνι μου

Η εμπειρία ήχου που με ταξιδεύει στο Hollywood.

MissBloom TEAM
women watching TV

Το παραδέχομαι: Είμαι σπιτόγατα. Με καραντίνα, άνευ καραντίνας, με και χωρίς απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ανεξαρτήτως εξωτερικών παραγόντων γενικότερα, θα πρέπει να συντρέχουν κάποιοι πολύ σοβαροί λόγοι για να προτιμήσω να αφήσω κενή τη ζεστή γωνιά του καναπέ μου, ειδικά τις κρύες νύχτας του χειμώνα.

Σπιτόγατα όμως δεν θα πει και αντικοινωνική ούτε ότι προτιμώ να μένω "home alone" όπως λέει και η αγαπημένη μου Χριστουγεννιάτικη ταινία. Λατρεύω να υποδέχομαι φίλους και να περνάμε χρόνο μαζί, ενώ πολλές φορές οι επισκέψεις τους καταλήγουν σε αξέχαστα sleep overs στο σαλόνι μου, μετά από πολύωρους μαραθώνιους σειρών, επιτραπέζια παιχνίδια και video games.

"Πού να τρέχουμε τώρα..."

Μάλιστα, στους λόγους που και εκείνοι δεν δυσανασχετούν όταν τους λέω για εκατοστή φορά "όχι" σε κάποια ξέφρενη βραδιά night out αντιπροτείνοντας να έρθουν από το σπίτι μου, έχει προστεθεί εδώ και λίγο καιρό και το νέο πολύτιμο gadget μου.

Όχι δεν αναφέρομαι στην ολοκαίνουρια βαφλιέρα μου (αν και θα μπορούσα), αλλά στην μπάρα ήχου της Sonos, την Beam επόμενης γενιάς, που έχει κυριολεκτικά μετατρέψει το σαλόνι μου σε δυνάμει κινηματογραφική αίθουσα.

Σαν σινεμά | Πώς απολαμβάνω την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία από το σαλόνι μου

"Κάποτε στο Hollywood" λέει ο Tarantino. "Κάποτε στο σαλόνι μου" θα πω εγώ.

Χωρίς να σνομπάρω τον καταξιωμένο σκηνοθέτη, πλέον βλέπω τις ταινίες του και τις αγαπημένες μου σειρές σαν να είμαι στο σινεμά, ενώ βρίσκομαι στον cozy καναπέ μου περιτριγυρισμένη από τους φίλους μου. Αυτό χάρη στη νέα μπάρα ήχου Beam (Gen 2) μικρών διαστάσεων που κάνει κυριολεκτικά αυτό που υπόσχεται: Προσφέρει μία αναβαθμισμένη, καθηλωτική και απαράμιλλη ηχητική εμπειρία.

Παρέχοντας μεγαλύτερο βάθος και ευκρίνεια, καθώς και υποστήριξη Dolby Atmos, είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεται κάθε σινεφίλ για να νιώθει πως έχει φέρει τον κινηματογράφο στο σπίτι του.

Αυτό μπορούμε να εγγυηθούμε εγώ και οι φίλες μου που κάναμε binge watching το ένα επεισόδιο του Emily in Paris μετά το άλλο, ξεχνώντας ότι είμαστε καθισμένες στα πουφ μου και όχι στις καρέκλες του σινεμά.

Να φτιάξω ποπ κορν;

sonos

Προσοχή, ακολουθούν (ηχητικά) spoilers

Πέρα όμως από αυτό, έχει αναβαθμιστεί κατά πολύ και η ποιότητα της μουσικής που ακούμε είτε όταν θέλουμε να τη βάλουμε στη διαπασών και να χορέψουμε σαν να μην υπάρχει αύριο είτε όταν τη θέλουμε να συνοδεύει διακριτικά τις συζητήσεις μας. Όλα αυτά επειδή η Beam (Gen 2) προσφέρει πανοραμικό ήχο, βελτιωμένο κατά πολύ από ό,τι είχαμε συνηθίσει.

Ούσα συμβατή με δεκάδες υπηρεσίες streaming που διατίθενται στην εφαρμογή Sonos, η νέα μπάρα ήχου μου με "κέρδισε" χάρη στα ακόλουθα ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά της:

Προσφέρει 3D ήχο με Dolby Atmos

Πρόκειται για προηγμένη τεχνολογία ήχου που τοποθετεί τον ακροατή κυριολεκτικά στο κέντρο της δράσης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι "βρέθηκα" και εγώ να περπατώ με την Emily στο Παρίσι, χάρη στην απόλυτα ρεαλιστική αίσθηση του ήχου που με "έβαλε" μέσα στο κάθε επεισόδιο.

Ενισχυμένος ήχος, ίδιο μέγεθος: Κι όμως γίνεται

Η Beam (Gen 2) έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ, εντοπίζει τον ήχο και τον κατευθύνει μέσα σε ολόκληρο το δωμάτιο για μια άκρως ρεαλιστική εμπειρία. Έτσι, ο ήχος "απλώνεται" ομοιόμορφα σε κάθε γωνιά του σαλονιού. Ακόμη, το ηχείο της είναι συμβατό με τη θύρα HDMI eARC της τηλεόρασής μου, για να μπορώ να βλέπω με ήχο ακόμα υψηλότερης ανάλυσης τις αγαπημένες μου ταινίες.

Είναι η επιτομή της κομψότητας

Όχι, δεν "βγάζει το μάτι" οποιουδήποτε μπαίνει στο σπίτι- για την ακρίβεια δένει τόσο όμορφα και διακριτικά με την υπόλοιπη διακόσμηση που πολλοί δεν την παρατηρούν καν. Η κομψή της σχεδίαση οφείλεται στο ανανεωμένο, διάτρητο με ακρίβεια, πολυανθρακικό πλέγμα που επιτρέπει στο ηχείο να αποδίδει εξαιρετικό ήχο και να "γίνεται ένα" με τον χώρο.

Η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη και εξαιρετικά ασφαλής

Αφού μπόρεσα εγώ, μπορούν όλοι: Η εγκατάσταση της μπάρας ήχου είναι παιχνιδάκι και περιλαμβάνει μόνο δύο καλώδια. Χρειάστηκε απλά να ανοίξω την εφαρμογή Sonos, να ακολουθήσω μερικές απλές οδηγίες και να ακουμπήσω το τηλέφωνό μου στην Beam. Voilà!

Αειφόρος ήχος, με σεβασμό στο περιβάλλον

Η νέα Beam έρχεται σε βιώσιμη συσκευασία, από πολυτελές χαρτί χωρίς επίστρωση, μία συσκευασία δώρου κατασκευασμένη από χαρτί 97% βιώσιμης προέλευσης και χωρίς πλαστικά μιας χρήσης.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Η νέα Beam, όπως και τα υπόλοιπα προιόντα της Sonos, δεν παρέχει τυχαία την απόλυτη εμπειρία ήχου: Από πίσω της κρύβεται μια ομάδα απαρτιζόμενη από τους κορυφαίους της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, η Sonos Soundboard.

Για όποιον δεν συμβιβάζεται

Ο ήχος της Beam μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με την τεχνολογία Trueplay, η οποία ανιχνεύει τον χώρο και λαμβάνοντας υπόψη τις ανακλάσεις στους τοίχους και στα έπιπλα, "προσαρμόζεται" και παρέχει την απόλυτη εμπειρία ακρόασης, ειδικά για τη διαρρύθμιση του εκάστοτε χώρου.

Ο χειρισμός της Beam μπορεί, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιηθεί:

  • Μέσω της εφαρμογής Sonos
  • Με το υπάρχον τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης
  • Μέσω των φωνητικών βοηθών (στις περιοχές όπου διατίθεται φωνητικός έλεγχος)
  • Μέσω του Apple AirPlay 2
  • Μέσω των μουσικών υπηρεσιών

Ακόμη, αν και εγώ έβαλα την Beam μπροστά από την τηλεόρασή μου, υπάρχει η δυνατότητα να στερεωθεί και στον τοίχο με την ειδική βάση της.

Τέλος, μπορείς είτε να την χρησιμοποιήσεις μόνη της είτε (για ακόμη πιο απολαυστική εμπειρία) να επεκτείνεις το σύστημά της ασύρματα με την προσθήκη ενός subwoofer και ενός ζεύγους περιφερειακών ηχείων.

And the Oscar goes to...

Beam (Gen 2)! Περισσότερες πληροφορίες για τηνBeam (Gen 2) θα βρεις εδώ sonos.com αν θες και εσύ να περάσεις στο επόμενο level εμπειριών ακρόασης.

sonos

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ