Follow us

Covid Free GR Wallet | Η αστυνομική ταυτότητα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ένα app - Πώς το κατεβάζουμε

Πως κατεβάζουμε ταυτότητα και πιστοποιητικό σε ένα app.

MissBloom TEAM
covid free wallet

Τη δυνατότητα εισαγωγής ψηφιακής ταυτότητας στο κινητό τους τηλέφωνο έχουν πλέον οι πολίτες, ώστε να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Από τη Δευτέρα προστέθηκε στο Covid Free Gr Wallet, η δυνατότητα εισαγωγής ψηφιακής ταυτότητας στο κινητό. Γίνεται με τη σύνδεση των βασικών στοιχείων μέσω Taxisnet ή με κάποιον συμβαλλόμενο φορέα ή οργανισμό.

Στη ψηφιακή ταυτότητα εμφανίζονται μόνο το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας και ένα QR code για την αυτοματοποιημένη επαλήθευση.

Πώς γίνεται η εγκατάσταση

Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες είναι να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή Covid Free GR Wallet, την οποία μπορούν να βρουν στο Google Play Store και στο Apple App Store.

Οι χρήστες της εφαρμογής, μετά την ενημέρωση σε Google Play Store και Apple App Store, μπορούν να βρουν την επιλογή στα δεξιά, δίπλα από το πιστοποιητικό Covid-19.

Μετά την ενημέρωση, στο wallet εμφανίζεται η επιλογή "ταυτοπροσωπία", ο πολίτης συνδέεται με κωδικούς taxisnet, και αποστέλλεται το OTP(One-time password) για επιβεβαίωση.

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας έχει ως στόχο να περιοριστεί η συμφόρηση από τον έλεγχο πιστοποιητικών στις εισόδους καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας και άλλων συναφών χώρων, την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Γεωργαντάς: Πιο εύκολη η καθημερινότητα των πολιτών

Πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών κατά τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κάνει η προσθήκη της ψηφιακής ταυτότητας στην εφαρμογή Covid-Free Wallet. Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

"Παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια δυσκολία στους ελέγχους του πιστοποιητικού, καθώς έπρεπε οι πολίτες έπρεπε να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, προστατεύοντας και τα προσωπικά δεδομένα, κάναμε ένα απόσπασμα της αστυνομικής ταυτότητας που περιέχει μόνο την φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης", δήλωσε στην εκπομπή "Από τις Έξι" ο κ. Γεωργαντάς.

Και όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης "από σήμερα αυτό θα είναι ενσωματωμένο στο υπάρχον πιστοποιητικό. Στη μια σελίδα θα δείχνει πιστοποιητικό (εμβολιασμού) και στην επόμενη θα φαίνονται τα στοιχεία της ταυτότητας".

TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ