Follow us

Αυξητική στήθους | Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τους τρόπους και τις μεθόδους

Η αυξητική στήθους είναι η επέμβαση που θα σου χαρίσει ένα πλούσιο μπούστο, πάντα σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα σου.

MissBloom TEAM
woman breast iStock

Η αυξητική μαστού είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και συχνές επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι καταλαμβάνει περίπου το 16% όλων των αισθητικών επεμβάσεων, με βάση τα στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Η πιο συνήθης μέθοδος αυξητικής μαστών είναι αυτή που περιλαμβάνει τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Τα εμφυτεύματα στήθους είναι από τα πλέον χρησιμοποιούμενα, ασφαλή και μελετημένα εμφυτεύσιμα ιατρικά βοηθήματα στον κόσμο.

Ο τρόπος

Η επέμβαση διαρκεί 1,5-2 ώρες και πραγματοποιείται σε οργανωμένη κλινική με γενική αναισθησία.Ο χειρουργός συνήθως τοποθετεί το εμφύτευμα ακριβώς πίσω από το στήθος, καθώς αυτό δίνει το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Το ένθεμα τοποθετείται είτε με μία τομή γύρω από τη θηλή για την εξάλειψη των αντιαισθητικών ουλών είτε μέσα από τη μασχάλη είτε πάνω-κάτω από τον θωρακικό μυ. Μετά την εγχείρηση είναι αναγκαίο η γυναίκα να φορά έναν ειδικό ελαστικό στηθόδεσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για τις επόμενες εβδομάδες. Η επιστροφή στην καθημερινότητα διαφέρει από ασθενή σε ασθενή και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη φύση της εργασίας της γυναίκας. Η αθλητική δραστηριότητα καλό είναι να αποφεύγεται για τουλάχιστον έναν μήνα. Επιπροσθέτως, βασικό ρόλο παίζει και η ελαστικότητα του κάθε δέρματος και των ιστών κάτω από αυτό.


Ασφάλεια και αποθεραπεία

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται τα τελευταία έτη καθιστά τα εμφυτεύματα στήθους απολύτως ασφαλή και ιδιαίτερα ανθεκτικά. Δεν προκαλούν αλλεργίες και δεν αποτελούν πρόβλημα για όσες γυναίκες θέλουν να θηλάσουν. Οι εταιρείες παραγωγής τους δίνουν εγγύηση εφ’ όρου ζωής και έτσι δεν προβλέπεται η αντικατάστασή τους πέραν ορισμένων ειδικών περιπτώσεων. Αναλυτικότερα, υπάρχουν φορές που η ίδια η γυναίκα θα θελήσει να αλλάξει το μέγεθος του ενθέματος ή λόγω εγκυμοσύνης να μεταβάλει το μέγεθος του στήθους με συνέπεια την αλλαγή των ενθεμάτων για αισθητικούς λόγους.
Σπανιότερα μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση λόγω κακής εφαρμογής από τον θεράποντα γιατρό, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κάψα ή ρήξη
ενθεμάτων. Όπως σε όλα τα χειρουργεία, έτσι και στην αυξητική των μαστών είναι απολύτως φυσιολογικό τις πρώτες ώρες η ασθενής να αισθάνεται μια δυσφορία και να πονάει τις πρώτες ημέρες. Ωστόσο, ο πόνος αυτός αντιμετωπίζεται με τη χρήση απλών παυσίπονων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ειδικά οι γυναίκες που προχώρησαν στην επέμβαση γιατί είχαν μικρό στήθος μπορεί να νιώθουν ένα αίσθημα βάρους τις πρώτες εβδομάδες.

Ευχαριστούμε τον δρα Ελευθέριο Δημητραδιού, πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο Luxurious Medical Aesthetics & Plastic Surgery (eleftheriosdimitradiou.gr και luxuriousmedicalaesthetics.gr).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ