Follow us

Δόμνα Μιχαηλίδου | "Έχουμε κάνει τη διαδικασία της υιοθεσίας πολύ απλή"

"Σε 1,5 χρόνο βγάλαμε 700 παιδια απο τα ιδρύματα - Το όνειρό μου είναι να μην ζουν παιδιά μέσα σε δομές".

Δόμνα Μιχαηλίδου NDP

Καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το "The 2Night Show" βρέθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μίλησε για τη διαδικασία των υιοθεσιών και αναδοχών παιδιών, οι οποίες έχουν πλέον απλοποιηθεί πολύ στη χώρα μας.

Τις διαδικασίες πια τις έχουμε κάνει πολύ απλές. Δηλαδή μέσα σε εννιά μήνες κάποιος μπορεί να υιοθετήσει και μέσα σε έξι μήνες μπορεί να γίνει ανάδοχος. Είναι όλα ηλεκτρονικά και όλα τρομερά διαφανή. Για εμένα αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό από την ταχύτητα.

Δεν έχει σχέση το πώς σε κρίνει αυτός που έχει τη δομή. Σε κρίνει μόνο ο κοινωνικός λειτουργός. Είτε είσαι μόνος σου, είτε ζευγάρι, είτε είσαι μεγαλύτερης ηλικίας, είτε είσαι χαμηλότερου εισοδήματος. (...)Μέσα σε 1,5 χρόνο βγάλαμε 700 παιδιά από τα ιδρύματα, ήταν 2200 παιδιά και τώρα είναι 1.450. Το όνειρό μου είναι να γίνουν μηδέν.

Ακόμη, τόνισε τη σημασία της δημιουργίας του paidi.gov.gr, την ανοιχτή πλατφόρμα για την πρόσβαση και ενημέρωση όλων των πολιτών σε ζητήματα που σχετίζονται με το παιδί.

Έχουμε φτιάξει αυτό το website που λέγεται paidi.gov.gr και έχουμε βάλει ένα τμήμα που λέει "υιοθεσία και αναδοχή σε αριθμούς". Εκεί μπαίνει κάποιος και βλέπει- δεν είναι ότι τα βλέπουμε μόνο εμείς- ότι από αυτά τα 1.450 που υπάρχουν σήμερα στο σύστημα, 0 είναι κάτω από την ηλικία των 6 για υιοθεσία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ