Follow us

Strut Safe | Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που δεν αφήνει κανένα κορίτσι να γυρίσει μόνο του στο σπίτι

Η πρωτοβουλία της 22χρονης Alice Jackson που χάρισε ένα "όπλο προστασίας" στις κοπέλες του Εδιμβούργου.

MissBloom TEAM
safe strut iStock

Πόσες φορές έχετε νιώσει φόβο τη στιγμή που γυρνάτε στο σπίτι σας το βράδυ με τα πόδια, έχοντας το άγχος πως κάποιος σας ακολουθεί και κρατώντας τα κλειδιά της εξώπορτας στα χέρια σας για να δράσετε άμεσα. Απ'ό,τι φαίνεται, η συγκεκριμένη αντίδραση είναι σαν να έχει περάσει στο DNA κάθε κοπέλας, καθώς όλες μας κάποια στιγμή αισθανθήκαμε πως δεν θέλαμε να είμαστε μόνες μας στην επιστροφή. Αυτό το απαίσιο συναίσθημα προσπάθησαν να κατανικήσουν δύο κοπέλες στο Εδιμβούργο, ιδρύοντας την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας, Strut Safe.

Λίγο μετά τη σοκαριστική δολοφονία της 33χρονης Sarah Everand από τον αστυνομικό Wayne Couzens, ο οποίος αφού τη συνέλαβε για δήθεν παραβίαση των περιορισμών της COVID, τη βίασε και τη στραγγάλισε, η Alice Jackson και η Rachel Chung ένιωσαν ότι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Loading...

"Ήμασταν συντετριμμένες και θυμωμένες γι' αυτό αγοράσαμε ένα προσωρινό τηλέφωνο, ζητήσαμε από ανθρώπους να απαντούν εθελοντικά και δημοσιεύσαμε τον αριθμό σε κοινοτικές ομάδες" δήλωσε η Jackson.

Loading...

Έτσι απλά ξεκίνησε η Strut Safe, η οποία δέχεται κλήσεις κάθε σαββατοκύριακο. "Μπορεί να έχουν αφήσει φίλους πίσω στο κλαμπ, ο φίλος τους να μην το σηκώνει ή να είναι πολύ αργά για να τηλεφωνήσουν στη μαμά τους, οπότε μπορούν να μιλούν στο τηλέφωνο με έναν από τους εθελοντές μας όσο επιστρέφουν σπίτι", εξηγεί η ιδρύτρια.

Τις περισσότερες φορές, στην άλλη πλευρά του τηλεφώνου συνήθως η φωνή ακούγεται τρομαγμένη, αναστατωμένη, με τους εθελοντές να παρέχουν την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται οι κοπέλες αυτές. Όπως ορίζει η διαδικασία, οι εθελοντές που απαντούν τις κλήσεις, περνούν από συνεντεύξεις, εκπαιδεύονται, ενώ ελέγχεται το ιστορικό τους. Η δουλειά τους, εκτός του να κρατήσουν συντροφιά στα άτομα που το έχουν ανάγκη, είναι επίσης να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να ειδηποιήσουν την αστυνομία ή να καλέσουν για ασθενοφόρο σε περίπτωση υπάρχει ανάγκη, αφού έχουν πάρει τα στοιχεία του συνομιλητή τους και κάποια χαρακτηριστικά της εμφάνισής τους. "Γεια, ευχαριστώ που τηλεφώνησες. Είσαι καλά; Πόσο μακριά είσαι;", είναι οι φράσεις που θα ακούσει κανείς στο τηλέφωνο της γραμμής.

Για την ιστορία, το Strut Safe μαθεύτηκε στην αρχή από στόμα σε στόμα, όμως πλέον πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν share τα στοιχεία της γραμμής στα social media, γεγονός που έχει αυξήσει τις κλήσεις, ο αριθμός των οποίων ποικίλλει κάθε σαββατοκύριακο.

Φυσικά, το Strut Safe δεν έχει τη δύναμη να λύσει το πρόγραμμα, όμως παρά το μηδαμινό budget βρίσκεται εκεί, με σκοπό να φέρει την αλλαγή, όπως υποστηρίζει η Jackson. Και εννοείται πως τίποτα δεν συγκρίνεται με το αίσθημα της ανακούφισης, όταν η συνομιλήτρια φτάνει ασφαλής στο σπίτι, έχοντας βάλει τα κλειδιά στην πόρτα της.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα στο Instagram, η γραμμή βοήθειας Strut Safe είναι δωρεάν και λειτουργεί 7 το πρωί με 3 μετά τα μεσάνυχτα τις Παρασκευές και τα Σάββατα, και 7 το πρωί μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα τις Κυριακές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ