Follow us

Καθαρά Δευτέρα | Οι καλύτερες ιδέες για τριήμερη απόδραση

Αναρωτιέσαι πού να πάτε για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας το Μάρτιο; Δες τις καλύτερες επιλογές για κοντινή απόδραση.

MissBloom TEAM
εκδρομ Courtesy of Let's Ferry

Έχεις ήδη κυκλώσει τα τριήμερα του 2022 στο ημερολόγιό σου; Δες προορισμούς για την Καθαρά Δευτέρα, κοντινές εκδρομές και βρες προσφορές και ακτοπλοϊκά εισιτήρια στην Let’s Ferry.

Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα 2022
Οι μίνι διακοπές ξεκινούν το Σάββατο στις 5 Μαρτίου και στις 7 Μαρτίου είναι η Καθαρά Δευτέρα.

Ποια είναι τα έθιμα την Καθαρά Δευτέρα
Ο ουρανός γεμίζει από χαρταετούς την Καθαρά Δευτέρα, που παλιότερα ήταν παραδοσιακά χειροποίητοι. Στο τραπέζι, τα εδέσματα συμμορφώνονται με την νηστεία της Σαρακοστής. Τουρσί, φασόλια, ελιές, χαλβάς και φυσικά η μοσχομυριστή λαγάνα, είναι οι πρωταγωνιστές στα γεύματα.

Καθαρά Δευτέρα | Οι καλύτερες ιδέες για τριήμερη απόδραση

Το πρωτότυπο θα βρείτε στο blog της Let’s Ferry, εδώ!

Μονοήμερη εκδρομή Καθαρά Δευτέρα 2022
Αν ψάχνεις προορισμό για Καθαρά Δευτέρα για ημερήσια εκδρομή, τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι η καλύτερη λύση. Δεν χρειάζεται να πάρεις αυτοκίνητο, τα δρομολόγια είναι συχνά και σε κοντινή απόσταση από τον Πειραιά, θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι μακριά από την Αθήνα, στην ομορφιά ενός νησιού.
Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;
Σε 40 λεπτά θα φτάσεις στην Αίγινα. Κάνε βόλτα με άμαξα και δοκίμασε λιχουδιές από το φιστίκι, που είναι και νηστίσιμο.

εκδ

Σε 55 λεπτά θα δεις τις μαγευτικές παραλίες στο γειτονικό Αγκίστρι. Ο καλύτερος τρόπος να γυρίσεις το νησί, είναι με ποδήλατο.
Ο νεανικός Πόρος απέχει μία ώρα από τον Πειραιά με το ταχύπλοο. Δώσε ραντεβού στο διάσημο Ρολόι, το γνωστό σημείο συνάντησης για ντόπιους και τουρίστες.

εκδ


Σε μόλις 90 λεπτά θα βρεθείς στην ατμοσφαιρική Ύδρα με τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα πλακόστρωτα σοκάκια της. Αν θες να συνδυάσεις τη νησιώτικη ατμόσφαιρα, shopping και βόλτες σε καπετανόσπιτα, οι Σπέτσες είναι ο ιδανικός προορισμός για την Καθαρά Δευτέρα.

Εκδρομές σε νησί με αυτοκίνητο για Καθαρά Δευτέρα
Αν σου αρέσει η περιπέτεια και η οδήγηση, συνδύασε το οδικό ταξίδι με έναν νησιωτικό προορισμό. Ο καλύτερος συνδυασμός σε αυτή την περίπτωση είναι να φτάσεις στο Βόλο και από εκεί να φύγεις για Σκιάθο. Το λιμάνι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας απέχει 320 χλμ. από την Αθήνα και 210 από τη Θεσσαλονίκη. Άρα, είναι εύκολα προσβάσιμο από τις 2 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Από τον Βόλο φτάνεις στη Σκιάθο σε 2,5 ώρες και σε 3 στη Σκόπελο.

εκδ


Δες όλα τα δρομολόγια στην Let’s Ferry και γιόρτασε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού, αλλά και την Καθαρά Δευτέρα στις Σποράδες.

Κοντινοί προορισμοί για το τριήμερο Καθαράς Δευτέρας
Εξερεύνησε τα κοντινά νησιά των Κυκλάδων για ένα ανοιξιάτικο τριήμερο σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Στην Σύρο για Καθαρά Δευτέρα: Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο λόγο για να επισκεφθείς τη Σύρο. Όλες τις εποχές του χρόνου έχει να σου προσφέρει βόλτες δίπλα στη θάλασσα και ανάμεσα σε νεοκλασικά κτίρια. Επίλεξε να μείνεις στην Ερμούπολη, για να είσαι κοντά στο λιμάνι και το κέντρο, αλλά και σε κρυμμένα καφέ και μπαρ. Αν θες να επισκεφθείς τα χωριά όπως τον Φοίνικα ή τον Γαλησσά, το ΚΤΕΛ θα σε μεταφέρει με συχνά δρομολόγια.
εκδ


Στην Κέα για Καθαρά Δευτέρα: Πάρε το πλοίο από το Λαύριο και σε μια ώρα θα βρίσκεσαι στο γοητευτικό νησί. Εδώ θα ηρεμήσεις, θα ευχαριστηθείς βόλτες και θα απολαύσεις την ανόθευτη φύση του νησιού. Για να τη γυρίσεις, καλό θα είναι να πάρεις το αυτοκίνητό σου.

εκδρο


Δύσκολο να διαλέξεις, όμως είναι η εποχή που έχεις την πολυτέλεια να αποφασίσεις, κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Λάβε υπόψιν σου τον καιρό και την όρεξη της παρέας, και κάνε την καλύτερη επιλογή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ