Follow us

Πάτρα - νέα εξέλιξη | Οι ιατροδικαστές διαψεύδουν την πληροφορία για τοξικό αέριο που εισέπνευσε η Τζωρτζίνα - Τι δηλώνει ο πατέρας

Δημοσιεύματα αναφέρουν αλλοίωση στο οστό της μύτης της Τζωρτζίνας από εισπνεόμενο τοξικό αέριο - Διαψεύδουν οι ιατροδικαστές.

MissBloom TEAM
girls Thetoc.gr

Διαψεύδονται τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία κοριτσάκια της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια, από αιφνίδια ανακοπή καρδιάς.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η νεκροψία, η νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού εντόπισαν αλλοίωση στο οστό της μύτης, που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές διαψεύδονται από πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, αλλά και επιστημόνων που ασχολούνται στενά με την υπόθεση.

"Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο "Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο" δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται", αναφέρει ανακοίνωση του Προϊσταμένου της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαου Καρακούκη.

Άγνοια δηλώνει και ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος δήλωσε στο thebest.gr σχετικά με τα δημοσιεύματα: "Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα για αυτό. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να ενημερωθούμε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει, είναι fake".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Κόττας, ο οποίος επεσήμανε πως η οικογένεια και ο ίδιος δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα. "Δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς. Δεν έχουμε γνώση κανενός αποτελέσματος ακόμη" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την εισαγγελική παρέμβαση, ο φάκελος για τον θάνατο του τρίτου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, μεταφέρθηκε από την Πάτρα στην Ασφάλεια Αττικής και ανατέθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Και αυτό γιατί υπάρχουν σκοτεινά σημεία στην υπόθεση και πρέπει να διευκρινιστούν. Γι' αυτό και την υπόθεση ανέλαβε μια υπηρεσία που έχει πείρα στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων. Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι πέθανε στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας και όχι στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το Mega και την εκπομπή "Live News", οι γιατροί στα νοσοκομεία Πάτρας και Αθήνας που νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα, το παιδί που πέθανε τελευταίο στα τέλη Ιανουαρίου 2022, σκέφτονταν να τοποθετήσουν κάμερες στο δωμάτιο όπου βρισκόταν το παιδί.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί ανέφεραν ότι τους είχε προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε προβλήματα υγείας όταν βρισκόταν στο μονόκλινο δωμάτιο, χωρίς την επίβλεψη ειδικών, ενώ όταν νοσηλευόταν στη ΜΕΘ δεν εμφάνιζε κάποιο επεισόδιο που να προκαλεί ανησυχία.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εκπομπής, το γεγονός αυτό είχε προβληματίσει τους ειδικούς και είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, αν και τελικά δεν υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο, λόγω τεχνικών ζητημάτων.

Τι έχουν δείξει οι νεκροψίες για την Τζωρτζίνα και την Ίριδα

Πληροφορίες του TheTOC.gr αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής Αθηνών Σωτήρης Μπουζιάνης κλήθηκε από το νοσοκομείο Παίδων να κάνει τη νεκροψία στην 9χρονη Τζωρτζίνα, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου της μικρής. Ήδη, υπήρχαν πληροφορίες ότι το κορίτσι αντιμετώπιζε κάποια τετραπληγία από άγνωστη αιτία.

Ως προς το δεύτερο παιδί, την Ίριδα, που πέθανε το 2021 σε ηλικία 6 μηνών, την νεκροψία έκανε η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα. Το παιδί είχε βρεθεί νεκρό στην κούνια του. Οι γονείς του το μετέφεραν στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο απ' όπου ζητήθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Όταν όμως έγιναν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το μωρό αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα (αγενεσία φλεβόκομβου).

"Αντιλαμβάνομαι γιατί διετάχθη ο έλεγχος. Κάποιος λόγος υπάρχει. Περιμένω την κλήση μου από τις Αρχές" δηλώνει η ιατροδικαστής.

Πηγή | TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ