Follow us

H 10χρονη Noella είναι το νεότερο τρανς μοντέλο που περπάτησε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Η ιστορία της Noella, οι δυσκολίες και η καριέρα που ονειρεύεται να αποκτήσει στο μέλλον.

noella mccord Instagram

Με την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης να ρίχνει αυλαία πριν από λίγες ημέρες, σχεδιαστές και brands παρουσίασαν μέσα σε αυτό το διάστημα τις εντυπωσιακές κολεξιόν της νέας σεζόν. Πέρα, όμως, από τους καθιερωμένους οίκους και τα διάσημα μοντέλα που βλέπουμε συχνά στα editorial μόδας, καταφέραμε να γνωρίσουμε την Noella 'Ella' McMaher, μία 10χρονη τρανς, η οποία περπάτησε για το brand 'Trans Clothing Company', γεγονός που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία της.

Διάβασε επίσης: Editorial | Η Βανέσα Βενέτη μιλάει για το παιδί της, το transition, το βιασμό της, τον έρωτα, τη βλακεία, τις αγωγές που θα κάνει (+για πολλές ακόμα άβολες αλήθειες)

Το επαγγελματικό περπάτημά της έκανε φανερό πως δεν ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν σε runway, αφού η Noella σε ηλικία 7 ετών είχε λάβει μέρος στην Εβδομάδα Μόδας του Σικάγο, όπως δήλωσε σε συνέντευξη στο Forbes ο γονέας της και no binary άτομο, Dee. Η μικρή, βέβαια, έκανε αρκετές πρόβες μπροστά στον καθρέφτη της προκειμένου να βρεθεί στην πασαρέλα, καταπλήσσοντας τους θεατές. Μόλις ολοκλήρωσε την εμφάνισή της είπε στον γονέα της πως θα ήθελε να το ξανακάνει.

Loading...

Και μπορεί η 10χρονη Noelle, σήμερα να είναι χαρούμενη και ευτυχισμένη με το ποια είναι, η ζωή της δεν ήταν πάντα ξέγνοιαστη. Από πολύ μικρή ηλικία αναγνώριζε τον εαυτό της ως κορίτσι, μάλιστα στα 4,5 συστηνόταν έτσι. Στα 6 της, η Noelle έγινε και νομικά κορίτσι, με το Dee να εξηγεί πως η διαδικασία της φυλομετάβασης θα ξεκινήσει όταν η μικρή μπει στην εφηβεία.

Loading...

Και όμως ο περίγυρός της δεν έλαβε με την ίδια υποστήριξη την ταυτότητα της Noelle. Ειδικότερα, στο νηπιαγωγείο η δασκάλα αρνήθηκε να διαβάσει στα παιδιά το παραμύθι "I Am Jazz", το οποίο εξηγεί κατανοητά την κατάσταση της Noelle, με αποτέλεσμα οι συμμαθητές της να την κοροϊδεύουν, να μην την κάνουν παρέα και οι υπόλοιποι γονείς να μη νιώθουν άνετα μαζί της. Επιπλέον, το σχολείο αρνιόταν να αλλάξει το βιολογικό όνομα της Ella, σε σημείο που όταν τη φώναζαν για φαγητό, η ίδια δεν σηκωνόταν ώστε οι συμμαθητές της να μην τη συνδέσουν με το αγορίστικο όνομα.

Loading...

Για καλή της τύχη, το Dee που προσδιορίζεται ως non binary και πρόσφατα ξεκίνησε τη διαδικασία της φυλομετάβασης με το σύντροφό του, είχε δουλέψει με οικογένειες, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. "Η Noella ξεκίνησε τη μετάβαση πολύ πριν από εμάς. Είναι το πιο σίγουρο άτομο για τον εαυτό του που γνωρίζω. Της λέω συνέχεια πως όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σαν εκείνη", δήλωσε το Dee.

Loading...

Η οικογένειά τους μεγαλώνει ένα ακόμα παιδί, τον αδερφό της Noella, ο οποίος τους δήλωσε πως θα παραμείνει αγόρι. Η 10χρονη που νιώθει ο εαυτός της όταν βρίσκεται στην πασαρέλα, ονειρεύεται στο μέλλον να συνεχίσει με το μόντελινγκ, αλλά και με τον ακτιβισμό, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ