Follow us

Πάτρα | Οι δυο ιατροδικαστικές εκθέσεις που περιπλέκουν περισσότερο την υπόθεση του θανάτου των κοριτσιών

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της Πάτρας.

Πάτρα

Την ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της Ίριδας αλλά και την πραγματογνωμοσύνη για το θάνατο της Μαλένας δημοσιεύει σήμερα (3/3) η εφημερίδα Πελοπόννησος. Ωστόσο, έτσι περιπλέκονται ακόμη περισσότερο τα πράγματα, μιας και αμφότερες δείχνουν ότι οι θάνατοί τους δεν προήλθαν από κάτι εξωγενές.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, οι εξετάσεις για τα τρία κορίτσια, τις αδερφές της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Ίριδας

Στην ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής που έκανε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, στις 22 Μαρτίου του 2021, αναφέρεται πως το αβάπτιστο μωρό της οικογένειας Δασκαλάκη βρέθηκε νεκρό μια ημέρα νωρίτερα, (στις 21 Μαρτίου), στις 11.30 περίπου το πρωί στην κούνια του. Διακομίστηκε με μονάδα του ΕΚΑΒ στο Καραμανδάνειο, όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του. Μαζί, εστάλη από το 1ο Αστυνομικό Τμήμα και ένα ύφασμα τύπου πετσετέ με ίχνη ουσίας, πιθανόν αίματος το οποίο είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι εξωτερικά στο σώμα δεν βρέθηκαν κακώσεις, ούτε στο κεφάλι, ούτε και σε άλλα σημεία όργανα του σώματος όπως διαπιστώθηκε κατά τη νεκροτομή που ακολούθησε. Όπως διαβάζουμε στο pelop.gr, η τραχεία ήταν ελεύθερη χωρίς την παρουσία ξένου σώματος, ενώ στους πνεύμονες εντοπίστηκε εικόνα πνευμονικού οιδήματος. Στην καρδιά δεν παρατηρήθηκαν ισχαιμικές ή αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις και οι εργαστηριακές εξετάσεις ήταν όλες αρνητικές σε τοξικές και άλλες ουσίες.

Η πραγματογνωμοσύνη για τον θάνατο της Μαλένας

Στο πόρισμα του πραγματογνώμονα ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη για τη Μαλένα το αναφέρεται: "Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13/4/2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δεν διαπιστώθηκε προφανή αιτία θανάτου, με την τοξικολογική εξέταση δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια".

Ο πραγματογνώμονας αναφέρει σε άλλο σημείο του πορίσματος ότι με βάση τα στοιχεία που τέθηκαν στην διάθεσή του, ο θάνατος του παιδιού σχετίζεται με αιτίες που περιγράφονται παραπάνω. Ακόμη, προσθέτει ότι η ηπατική βλάβη εξελίχθηκε αιφνίδια, καθώς δεν προκύπτει από το ιστορικό εύρημα χρόνια – προϋπάρχουσα ηπατική νόσος. Τέλος, κατά την εξέταση της καρδιάς δεν διαπιστώθηκαν ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις ορατές στο αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης.

Πάτρα | Οι δυο ιατροδικαστικές εκθέσεις που περιπλέκουν περισσότερο την υπόθεση του θανάτου των κοριτσιών

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ