Ο Travis Scott ανακοίνωσε νέο πρότζεκτ για όσο το δυνατόν ασφαλέστερες εκδηλώσεις

Μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Μουσικό Φεστιβάλ Astroworld.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τέσσερις μήνες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Μουσικό Φεστιβάλ Astroworld, ο ράπερ Τράβις Σκοτ ανακοίνωσε ένα νέο πρότζεκτ που θα παρέχει "πραγματικές λύσεις" για να "γίνουν όλες οι ζωντνανές εκδηλώσεις όσο το δυνατόν ασφαλέστεροι χώροι". Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για το Μουσικό Φεστιβάλ στον χώρο του πρώην θεματικού πάρκου Houston Six Flags στο Τέξας στις 5 Νοεμβρίου 2021.

Κατά την έναρξη της συναυλίας του 29χρονου Τράβις Σκοτ το πλήθος άρχισε να κινείται μαζικά προς τη σκηνή με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να πεθάνουν από ασφυξία. Επιζώντες περιέγραψαν ότι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, λιποθυμούσαν και κατάφεραν να μείνουν όρθιοι μόνο με τη βοήθεια των ανθρώπων γύρω τους.

Αφού αφιέρωσε "χρόνο και χώρο για να θρηνήσει", ο Σκοτ ανακοίνωσε το Project Heal.

"Τους τελευταίους μήνες, αφιέρωσα χρόνο και χώρο για να θρηνήσω, να σκεφτώ και να συνεισφέρω από τη μεριά μου για να θεραπεύσω την κοινότητά μου" έγραψε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Το πιο σημαντικό, θέλω να χρησιμοποιήσω τους πόρους και την πλατφόρμα μου προχωρώντας προς την κατεύθυνση της αλλαγής που μπορεί να γίνει πράξη. Αυτό θα είναι ένα ταξίδι ζωής για εμένα και την οικογένειά μου" σημείωσε.

"Η ομάδα μου και εγώ δημιουργήσαμε το Project Heal για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υποστήριξη πραγματικών λύσεων που κάνουν όλες τις εκδηλώσεις τους ασφαλέστερους χώρους που μπορούν να υπάρχουν" πρόσθεσε. "Θα τιμώ πάντα τα θύματα της τραγωδίας του Astroworld που παραμένουν στην καρδιά μου για πάντα" ανέφερε ο Αμερικανός ράπερ

"Το να ανταποδίδω και να δημιουργώ ευκαιρίες για τους νέους είναι κάτι που έκανα πάντα και θα συνεχίσω να κάνω όσο έχω την ευκαιρία. Αυτό το πρόγραμμα θα είναι καταλύτης για πραγματική αλλαγή και ανυπομονώ να παρουσιάσω την τεχνολογία και τις ιδέες πάνω στις οποίες έχουμε εργαστεί. Τα λέμε όλοι αρκετά σύντομα" έγραψε.

Το Project Heal θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί νέοι, ειδικά εκείνοι που προέρχονται από περιθωριοποιημένες κοινότητες και κοινότητες σε κίνδυνο, σύμφωνα με τον ράπερ. Το Project Heal, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Cactus Jack, θα υλοποιήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως ακαδημαϊκές υποτροφίες, δωρεάν πόρους για παροχές ψυχικής υγείας, ένα δημιουργικό κέντρο και τεχνολογική λύση για την ασφάλεια εκδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ