Βίκυ Σάφρα | Ποια είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στον κόσμο;

Στην 321η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου φιγουράρει η ελληνικής καταγωγής Βίκυ Σάφρα, σύμφωνα με το Forbes. Ποια είναι όμως;

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Βίκυ Σάφρα, σύζυγος του τραπεζίτη Τζόζεφ Σάφρα ζει σήμερα μόνιμα στην Ελβετία. Η περιουσία της, που περιήλθε στην ίδια μετά τον θάνατο του συζύγου της το 202,0 αγγίζει τα 7.4 δις δολάρια, ενώ συνολικά η δική της περιουσία μαζί με των παιδιών της φτάνουν στα 16 δις δολάρια.

Η Βίκυ Σάφρα γεννήθηκε στην Ελλάδα ως Σαρφάτη και ήταν κόρη του Αλμπέρτο Ελ Σαρφάτη και της Φορτουνέ (Εσκενάζυ). Η οικογένειά της, ελληνο-εβραϊκής καταγωγής, μετακόμισε με την οικογένειά της από την Ελλάδα στη Βραζιλία τη δεκαετία του ’50, όταν η ίδια ήταν ακόμη παιδί. Εκεί γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, Τζόζεφ Σάφρα, με τον οποίο παντρεύτηκε στα 17 της χρόνια.

Η οικογένεια Σάφρα άρχισε να ασχολείται με τον τραπεζικό κλάδο από το 1840. Όταν ίδρυσαν την εταιρία τους Safra Freres & Cie, στο Χαλέπι της Συρίας προκειμένου να χρηματοδοτούν να χρηματοδοτήσουν καραβάνια με καμήλες κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Tags