Viral: Συγγνώμη, τι είναι πια αυτό το "coastal grandmother";

Ο όρος περιγράφει το στιλ αλά Ντάιαν Κίτον και Μέριλ Στριπ, στα 60+ περίπου. Όταν ζεις πια ήρεμη, διαζευγμένη, χαρούμενη, με λουλούδια, κεριά. Ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις γίνει πράγματι γιαγιά, ούτε να είσαι προνομιούχος με βίλα στο Μαλιμπού, που αν κατέβεις τα σκαλιά της θα βγεις κατευθείαν στην παραλία. Όχι. Μπορείς όμως να αδειάσεις τον χώρο από τα πολλά πράγματα, να επιλέξεις γήινους τόνους για το σπίτι, να το στολίσεις φρέσκα λουλούδια και να ανάψεις αρωματικά- ή μη- κεριά παντού. Να φτιάξεις δηλαδή μόνη σου ένα πλαίσιο γαλήνης για εσένα και μόνο για εσένα. Τα μαλακά ρούχα που δεν σφίγγουν, λευκά ζιβάγκο, μακριές ζακέτες, πανέμορφα κολιέ έρχονται να υπογραμμίσουν την ομορφιά που χαρίζει η απόλυτη ελευθερία. Κυρίως από προσδοκίες.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο όταν μία Tik Toker, η Λεξ Νικολέτα, χρησιμοποίησε τον όρο "coastal grandmother” για να περιγράψει την κουλτούρα και το λάιφσταϊλ σύγχρονων, ώριμων γυναικών που μοιάζουν να ξεπήδησαν από ταινία της Νάνσυ Μάγιερς (η οποία παρεμπιπτόντως υπέγραψε συμβόλαιο για νέα ταινία με το Netflix).

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr

Tags