Ουκρανία | Μέχρι το μεσημέρι πέφτει το Azovstal στη Μαριούπολη, λένε οι Ρώσοι - Συνομιλίες άνευ όρων ζητούν οι Ουκρανοί

Έπειτα από εβδομάδες μαχών, η Μαριούπολη φαίνεται να πέφτει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων. Νίκη συμβολικού χαρακτήρα ενόψει της 9ης Μαΐου επιδιώκει η Ρωσία. Το 80% του Λουγκάνσκ υπό ρωσικό έλεγχο.

ΓΡΑΦΕΙ: THETOC.GR

Ο Ramzan Kadyrov, ο ηγέτης της Δημοκρατίας της Τσετσενίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διεμήνυσε ότι η αχανής εγκατάσταση της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη –ο τελευταίος θύλακας ουκρανικής αντίστασης σε αυτό το λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα– θα καταληφθεί εντός της ημέρας.

"Πριν από το μεσημεριανό γεύμα, ή λίγο μετά, η Αζοφστάλ θα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας", διαβεβαίωσε ο κ. Κadyrov, που θεωρείται προστατευόμενος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, με ηχητικό μήνυμά του το οποίο μεταφόρτωσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης νωρίς σήμερα.

Έπειτα από εβδομάδες μαχών, η πόλη φαίνεται να πέφτει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν εντείνει τα πλήγματά τους, σύμφωνα με έναν εκ των Ουκρανών στρατιωτικών διοικητών που πολιορκούνται στη Μαριούπολη. "Ο εχθρός έχει δεκαπλάσιες δυνάμεις από εμάς", είπε ο Sergei Volina της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr