Follow us

ΟΗΕ | Να μην επιτρέπεται η φιλοξενία μόνων προσφύγων γυναικών από εργένηδες άνδρες

Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των προσφύγουν που αναζητούν στέγη στην Μεγάλη Βρετανία, λόγω φόβου σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

MissBloom TEAM
xxvxxv Splash News/ Ideal Images

Homes For Ukraine" ονομάζεται η νέα πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε στη Βρετανία με σκοπό την εύρεση δωρεάν, προσωρινής στέγης για τους πρόσφυγες που κατέφθασαν στην χώρα, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Καθημερινά γυναίκες και παιδιά διασκορπίζονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο αναζητώντας καταφύγιο από τα δεινά της εισβολής, ωστόσο, συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με επικίνδυνες για την σωματική τους ακεραιότητα προκλήσεις. Μια από αυτές φαίνεται πως είναι – σε κάποιες περιπτώσεις – το νέο αυτό πρόγραμμα φιλοξενίας, αφού η "σύνδεση" των προσφύγων με τους οικοδεσπότες γίνεται μέσω αμφίβολης διαδικασίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εκμετάλλευση μόνων γυναικών.

Έπειτα από ισχυρισμούς Ουκρανών γυναικών ότι άνδρες τις προσέγγισαν με σκοπό να λάβουν αντάλλαγμα από εκείνες, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανέφερε στον Guardian ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας θα μπορούσε να μεριμνήσει για "μια πιο κατάλληλη διαδικασία αντιστοίχισης", η οποία θα διασφαλίσει ότι γυναίκες μόνες ή με παιδιά θα ταίριαζαν καλύτερα με οικογένειες ή/και ζευγάρια, παρά με άγαμους άνδρες.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ