"Νέο Αίμα" στο Πορεία: Γνωρίζουμε τη συγγραφέα Ανθή Τσιρούκη και τη σκηνοθέτρια Έμιλυ Λουίζου με αφορμή την παράσταση "Labor"

Το πρώτο βραβευμένο έργο που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ νέου ελληνικού θεατρικού έργου "Νέο Αίμα".

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τα διαδοχικά lockdowns μπορεί να καθυστέρησαν το ανέβασμα στη σκηνή ενός φιλόδοξου εγχειρήματος, αλλά δεν το απέτρεψαν οριστικά. Ο λόγος για την παράσταση του έργου της Ανθής Τσιρούκη, "Labor", που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής, που ξεκίνησε να λειτουργεί με πρωτοβουλία του θεάτρου Πορεία τη σεζόν 2019-20. Το δικό της έργο ήταν που διακρίθηκε από την τριμελή επιτροπή (δηλαδή τον Δημήτρη Τάρλοου, την Έρι Κύργια και τον Στρατή Πασχάλη), προκειμένου να παρουσιαστεί στη σκηνή του Πορεία, και ύστερα από αναβολές δύο χρόνων ήρθε η ώρα να το δούμε, με τη συμμετοχή του Στέλιου Μάινα, της Ιωάννας Παππά και του Ορέστη Χαλκιά (από 3/5). Τη σκηνοθεσία υπογράφει η ανερχόμενη Έμιλυ Λουίζου.

Ανθή Τσιρούκη

Οι σπουδές

Έχει σπουδάσει ψηφιακή επεξεργασία εικόνας-ήχου, υποκριτική και σκηνοθεσία κινηματογράφου. Έχει σκηνοθετήσει βίντεο παραστάσεων, αλλά έχει συμμετάσχει σε κάποιες και ως ηθοποιός. Ήταν όμως και μία από τους τριάντα φιλόδοξους δραματουργούς που φοίτησαν στη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής που λειτούργησε στο θέατρο Πορεία, υπό την καθοδήγηση των συγγραφέων Θανάση Τριαρίδη και Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη.

Διαβάστε περισσότερα στο Athinorama.gr