Follow us

Η fertility coach-μαία είναι η νέα φίλη που χρειάζεται η γονιμότητά σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μαίας, μιλήσαμε με τη μαία – fertility coach Εύη Συνοδινού για τη συμβουλευτική γονιμότητας και πώς μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια που προσπαθούν για μωράκι.

MissBloom TEAM
pregnancy iStock

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, 5 Μαΐου, γιορτάζουμε την Ημέρα της Μαίας με στόχο να τιμήσουμε την προσφορά της στην έγκυο, τη νέα μαμά, αλλά και στη γυναίκα κάθε ηλικίας που προσπαθεί για το μωράκι της, είτε φυσιολογικά είτε μέσω θεραπειών αναπαραγωγής.

Συνομιλήσαμε με τη μαία – σύμβουλο γονιμότητας Εύη Συνοδινού από το My Fertility Coach για να μας εξηγήσει πώς ακριβώς λειτουργεί η συμβουλευτική γονιμότητας και πώς βοηθάει και υποστηρίζει τις γυναίκες που επιθυμούν μια εγκυμοσύνη.

Η fertility coach-μαία είναι η νέα φίλη που χρειάζεται η γονιμότητά σου

Τι ακριβώς κάνει μια fertility coach;

Φανταστείτε: μια γυναίκα ξεκινάει να προσπαθεί για να μείνει έγκυος με το σύζυγο/σύντροφό της. Οι πιο πολλές γυναίκες συζητούν για αυτό το θέμα με τη μητέρα, την αδερφή, μια φίλη ή μία συνάδελφο και συχνά αναζητούν πληροφορίες:

‘Ποιες είναι οι γόνιμες μέρες μου, πόσο συχνά να προσπαθούμε, γιατί δεν έμεινα έγκυος από τον πρώτο μήνα, τι να κάνω για το άγχος μου; Μπορώ να κάνω κάτι για να ενισχύσω τη γονιμότητά μου; Παίζει ρόλο η διατροφή και οι καθημερινές μου συνήθειες;’

Ας αναλογιστούμε, μπορεί η μητέρα, η αδερφή ή η φίλη μας να μας δώσει σωστές απαντήσεις; Ή μήπως τελικά η συζήτηση μαζί της μας μπερδεύει και μας αγχώνει περισσότερο; Πώς θα σας φαινόταν να λαμβάνατε ουσιαστική βοήθεια και επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις;

Όταν ακούμε τη λέξη ‘μαία’ μάλλον μας έρχεται στο μυαλό η ημέρα του τοκετού, σκεφτόμαστε ίσως μια γυναίκα που θα γνωρίσουμε στο μαιευτήριο ή λίγες μέρες πριν.

Κι όμως! Πολλοί δεν γνωρίζουμε πως η μαία, ως σύμβουλος γονιμότητας, μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να γνωρίσουν, να φροντίσουν και να ενισχύσουν τη γονιμότητά τους από μικρή ηλικία, πριν από μια εγκυμοσύνη

  • είτε θέλουν να γνωρίσουν τη γονιμότητά τους με έναν απλό προληπτικό έλεγχο,
  • είτε έχουν ξεκινήσει να προσπαθούν για παιδάκι και θέλουν να την ενισχύσουν, να ενημερωθούν σωστά και επιστημονικά, να υπολογίσουν τις γόνιμες μέρες, να κάνουν τις πρώτες εξετάσεις και να διαχειριστούν κάποια εμπόδια ενδεχομένως
  • είτε να ενισχύσουν την ποιότητα ωαρίων και σπέρματος με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η μαία-σύμβουλος γονιμότητας συστήνει στο ζευγάρι να κάνει κάποιες εξετάσεις; Και μετά;

Η συμβουλευτική γονιμότητας δεν αφορά μόνο τις ιατρικές εξετάσεις, αλλά το σύνολο της καθημερινότητάς μας:

  • τη διατροφή
  • τις καθημερινές συνήθειες: άσκηση, ύπνος κλπ
  • την ψυχολογία και τη σχέση των συντρόφων (άγχος κ.λπ.)

Ζητάμε και από τους δυο συντρόφους να μας δώσουν πληροφορίες για την καθημερινότητά τους, πέρα από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων. Έτσι, μπορούμε να διαπιστώσουμε τι χρειάζεται να προσέξουμε και να προτείνουμε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα που το ζευγάρι μπορεί να υποστηρίξει!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ