Follow us

House Hacks | Πώς θα εξοικονομήσετε χώρο στο μικρό σπίτι σας

Έξυπνες λύσεις που θα σε βοηθήσουν να "μεγαλώσεις" τον χώρο σου.

MissBloom TEAM
διακόσμηση σπιτιού iStock

Πολλές είναι οι στιγμές μέσα στην ημέρα που σκέφτεσαι, πόσο ωραία θα ήταν να είχες λίγα τετραγωνικά παραπάνω στο μικρό σπίτι σου, ώστε να χωράνε όλα τα πράγματά σου δίχως πρόβλημα. Δυστυχώς, από τη στιγμή που σου λείπει το τζίνι με 3 ευχές, ενώ δυσκολεύεσαι παράλληλα να μετακομίσεις σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα, θα χρειαστεί να αξιοποιήσεις όλους τους χώρους του σπιτιού σου. Και όταν λέμε όλους, εννοούμε κάθε γωνία του. Πώς θα γίνει αυτό; Διάβασε παρακάτω, αν σε ενδιαφέρει να μάθεις για το πώς μπορείς έξυπνα να εξοικονομήσεις χώρο στα δωμάτια του σπιτιού σου.

Κούπες

Έχεις μία αδυναμία στις κούπες και μικρό ντουλάπι κουζίνας που να τις χωράει; Αν οι κούπες σου φαίνονται πως ξεχειλίζουν, μπορείς να αγοράσεις γαντζάκια που να εφαρμόζουν στα ράφια του ντουλαπιού σου ώστε να τις κρεμάσεις για να δημιουργήσεις έξτρα χώρο ή να τις τοποθετήσεις με τον ίδιο τρόπο εκτός των ντουλαπιών σου.

Loading...

Στέγνωμα των πιάτων

Αν δεν έχεις καθόλου χώρου για να προσαρμόσεις το λεγόμενο "στραγγιστήρι", μπορείς να προμηθευτείς ένα ράφι στεγνώματος που προσαρμόζεται (το οποίο μπορείς να βρεις εύκολα με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο) και όποτε το θες το έχεις πάνω από τον νεροχύτη και όποτε δεν το θες το μαζεύεις.

Loading...

Αποθήκευση

Αν δεν έχεις έναν χώρο σαν αποθήκη για να τοποθετήσεις εκεί μεγάλα αντικείμενα όπως για παράδειγμα την απλώστρα ή τη σιδερώστρα σου, μπορείς να αξιοποιήσεις τις πόρτες του σπιτιού σου, βάζοντας στο επάνω μέρος τους έναν μεγάλο γάντζο όπου μπορείς να κρεμάς οτιδήποτε πιάνει χώρο.

Loading...

Ράφια

Εάν ο χώρος σου δεν σου επιτρέπει να τοποθετήσεις μεγάλα και ευρύχωρα έπιπλα για την αποθήκευση των αντικειμένων σου, μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις να φτιάξεις ράφια στους τοίχους των δωματίων σου.

Loading...

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ