Follow us

Αφγανιστάν | Οι Tαλιμπάν επιβάλλουν και πάλι την μπούρκα

Στην απαγόρευση της εκπαίδευσης των κοριτσιών έρχεται να προστεθεί τώρα και πάλι η μπούρκα, σε μια έκρηξη συντηρητισμού που συγχέει τη θρησκεία με παλιά έθιμα.

ddwsd istock images

Αποστροφή προκαλεί η απαίτηση του ανώτατου ηγέτη των Ταλιμπάν να φορούν και πάλι στις δημόσιες εμφανίσεις τους μπούρκα, το ένδυμα που καλύπτει το σώμα και όλο το πρόσωπο των γυναικών. Μάλιστα, εξήγγειλε και κυρώσεις για τους άρρενες συγγενείς της γυναίκας που δεν θα υπακούσει στις διαταγές του.

Εδώ και δύο δεκαετίες, πριν δηλαδή την επάνοδο των Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021, οι γυναίκες ζούσαν με σχετική ελευθερία, ενώ εκτός από την ενδυμασία οι Ταλιμπάν στέρησαν και πάλι το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

"Θα πρέπει να φορούν τσάντρι (σ.σ. μπούρκα), διότι είναι παραδοσιακό και δείχνει σεβασμό", αναφέρει το διάταγμα που υπέγραψε ο Χιμπατουλάχ Αχουντζάντα και παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση των Ταλιμπάν σε δημοσιογράφους στην Καμπούλ.

"Οι γυναίκες που δεν είναι ούτε πολύ μικρές ούτε πολύ μεγάλες θα πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν βρίσκονται μπροστά σε έναν άνδρα που δεν ανήκει στην οικογένειά τους", προκειμένου να αποφύγουν να τον προκαλέσουν, σημειώνει το διάταγμα. Αν δεν έχουν κάποια σημαντική δουλειά να κάνουν εκτός σπιτιού, "είναι καλύτερο να παραμένουν μέσα", προσθέτει.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ