Ιορδανή δημοσιογράφος του Al Jazzera σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην Δυτική Όχθη

Νεκρή από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη η ιορδανή δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ.

ΓΡΑΦΕΙ: THETOC.GR

Η ιορδανή δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Αl Jazzera (Κατάρ) σκοτώθηκε από πυρά ανδρών του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο για το οποίο εργαζόταν η ιορδανή δημοσιογράφος μετέδωσε επίσης πως η Σιρίν Αμπού Άκλεχ τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά ενώ έκανε ρεπορτάζ στην Τζενίν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Την πληροφορία ότι η δημοσιογράφος είναι νεκρή επιβεβαίωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Όμως, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, ο ισραηλινός στρατός, αναγνωρίζοντας πως οι δυνάμεις του ανταπέδωσαν τα "μαζικά" πυρά που δέχθηκαν στην Τζενίν, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους, ανέφερε πως "υπάρχει πιθανότητα, που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, να χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι, πιθανόν από παλαιστίνιους ενόπλους".

Ο τραγικός θάνατος της δημοσιογράφου καταγράφηκε έναν χρόνο ακριβώς μετά την καταστροφή της πολυκατοικίας Τζαλάα, όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Αl Jazzera στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά στον θύλακα.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr