Follow us

Το σύνδρομο του άδειου προσώπου

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν με τίποτα να αποχωριστούν τη μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό;

MissBloom TEAM
Σε προστατεύει η πλαστική προσωπίδα χωρίς μάσκα; Όχι, είναι η έγκυρη απάντηση

Κάποιοι δεν κρατιούνται για την ώρα και τη στιγμή που θα μπορέσουν να αποχωριστούν -με τον νόμο- την προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό, απ' όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Κάποιοι άλλοι, όμως, δεν μπορούν να αντέξουν ούτε καν στην ιδέα του να μείνουν 'ακάλυπτοι', μία κατάσταση που περιγράφεται ως το σύνδρομο του άδειου προσώπου.

Όταν η νέα κανονικότητα γίνεται πρόβλημα

Το σύνδρομο του άδειου προσώπου είναι μία φοβία που έχει να κάνει με τα δυσάρεστα συναισθήματα και την ανασφάλεια που νιώθουν συγκεκριμένοι άνθρωποι όταν αφήνουν το πρόσωπό τους ακάλυπτο, χωρίς τη μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό. Η κατάργηση δε αυτού του προληπτικού υγειονομικού μέτρου μπορεί να τους προκαλέσει πανικό, ανασφάλεια, την αίσθηση πως είναι ευάλωτοι και ότι δεν έχουν τον έλεγχο μίας κατάστασης.

Δύο είναι οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί γι' αυτό το σύνδρομο. Η πρώτη έχει να κάνει με το υπαρκτό ενδεχόμενο του να κολλήσει κάποιος κορονοϊό και η δεύτερη με τον φόβο της έκθεσης ενός τμήματος του προσώπου μας που είχαμε συνηθίσει να καλύπτουμε.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ