Follow us

Queer λεξικό για αρχάριους

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας βλέπουμε το who is who της LGBTQIA+ κοινότητας.

MissBloom TEAM
Πώς θα κάνεις τον φόβο σύμμαχό σου;

H 17η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως Διεθνής Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας, εις μνήμη της ιστορικής απόφασης για την αφαίρεση της ομοφυλοφιλίας από τη Διεθνή Ταξινόμηση Νοσημάτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 1990. Με αφορμή αυτή την ημέρα, αποφασίσαμε να δούμε τι σημαίνουν οι όροι που ορίζουν την ταυτότητα φύλου και ποιο είναι το who is who της LGBTQIA+ κοινότητας.

Άνοιξη του 2009. Στα γραφεία ενός γυναικείου περιοδικού όπου εργαζόμουν δύο συναδέλφισσες μιλούν ενθουσιασμένες για ένα ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν γνωρίσει τον André Leon Talley, τότε editor-at-large της αμερικανικής Vogue (απεβίωσε φέτος τον Ιανουάριο). Έχω στήσει αφτί και ακούω την κουβέντα τους. Κάτι μου πάει στραβά. Αντιλαμβάνομαι ότι η αστική τους ευγένεια τις έχει οδηγήσει στο να αποφεύγουν να αναφέρονται σ’ εκείνον με αντωνυμίες και καταλήξεις που να μαρτυρούν κάποιο γένος.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ