Follow us

Κι αν οι εξωγήινοι δημιούργησαν το σύμπαν μας σε ένα εργαστήριο;

Άρθρο στο Scientific American υποστηρίζει ότι ενδέχεται να έχουν αναπτύξει τεχνολογία για την κατασκευή μικρότερων συμπάντων.

Alein iStock

Θα μπορούσε το σύμπαν μας να έχει δημιουργηθεί σε ένα τρυβλίο Πέτρι; Ο αστρονόμος του Harvard, Avi Loeb δείχνει να το πιστεύει. Για την ακρίβεια, υποστηρίζει ότι μια ανώτερη "τάξη" πολιτισμού -ναι, σε εξωγήινα πλάσματα αναφέρεται- μπορεί να δημιούργησε το σύμπαν μας σε ένα εργαστήριο κάπου πολύ μακριά.

"Δεδομένου ότι το σύμπαν μας έχει μία επίπεδη γεωμετρία με μηδενική καθαρή ενέργεια, ένας προηγμένος πολιτισμός θα μπορούσε να έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που δημιούργησε ένα μικρό σύμπαν από το τίποτα μέσω κβαντικής σήραγγας", γράφει ο Loeb σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο Scientific American.

Η νέα θεωρία

Σύμφωνα με τη θεωρία του ενώνονται δύο φαινομενικά αντίθετες έννοιες: Η ιδέα ότι μία ανώτερη δύναμη μπορεί να κατευθύνει τη μοίρα μας και την κοσμική έννοια της κβαντικής βαρύτητας (ένα πεδίο της φυσικής που προσπαθεί να ενσωματώσει τη βαρύτητα στη θεωρία της κβαντομηχανικής - κάτι που, προς απογοήτευση των απανταχού φυσικών, δεν έχει επιτευχθεί ακόμα στη Γη). Πρωτίστως, η θεωρία αυτή εξαρτάται από την ικανότητα ενός κάπως μακρινού προηγμένου πολιτισμού να συγχωνεύσει τόσο την κβαντομηχανική όσο και τη βαρύτητα και στη συνέχεια να εντοπίσει και να αναδημιουργήσει όλα τα συστατικά του σύμπαντος. Ναι, ακούγεται όσο περίπλοκο είναι.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ