Matthew McConaughey: Η συγκλονιστική ομιλία του στον Λευκό Οίκο για το μακελειό του Τέξας

Ο σταρ του Hollywood έδειξε τα πράσινα παπούτσια που φορούσε ένα από τα νεκρά παιδιά στο σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας, τη γενέτειρά του

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είχε σήμερα μια σύντομη συνάντηση με τον βραβευμένο ηθοποιό Μatthew McConaughey, ο οποίος κατάγεται από το Ουβάλντε του Τέξας, και συζήτησαν μέτρα για την οπλοκατοχή, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κarine Jean-Pierre.

Δεκαεννέα παιδιά και δύο δασκάλες σκοτώθηκαν σε ένα δημοτικό σχολείο στη γενέτειρα του ΜcConaughey, στις 24 Μαΐου, από έναν 18χρονο, οπλισμένο με ημιαυτόματο τουφέκι.

"Βρίσκεται σήμερα εδώ για να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του και να καλέσει τα ηγετικά στελέχη (του Κογκρέσου) να αναλάβουν δικομματική δράση ώστε να σταματήσουν οι παράλογες δολοφονίες και να περάσουν μέτρα ευθύνης για τα όπλα που όπως γνωρίζουμε σώζουν ζωές", είπε η Jean-Pierre αναφερόμενη στην επίσκεψη του ΜcConaughey.

Ο 52χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, κρατώντας φωτογραφίες ορισμένων από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Ουβάλντε. Μίλησε για τις οικογένειές τους, τι φορούσαν την ημέρα που δολοφονήθηκαν και τι ήθελαν να γίνουν όταν θα μεγάλωναν. Αρκετές φορές έμοιαζε σαν να έχει έναν κόμπο στον λαιμό ενώ χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι τη στιγμή που διάβαζε τα βιογραφικά στοιχεία των θυμάτων.

"Ενώ τιμούμε τα θύματα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή τη φορά φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει. Υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως να υπάρχει κάποιο εφικτό μονοπάτι μπροστά μας", είπε.

"Πάρτε μέτρα, αυστηροποιήστε την οπλοκατοχή"

"Μπορούσατε να νιώσετε το σοκ στην πόλη. Θα μπορούσατε να νιώσετε τον πόνο, την άρνηση, την απογοήτευση, τον θυμό, την ευθύνη, τη θλίψη, τις απώλειες ζωών, τα όνειρα να σταματούν", πρόσθεσε.

"Λόγω των εξαιρετικά μεγάλων τραυμάτων εξόδου ενός AR-15, τα περισσότερα πτώματα ήταν τόσο ακρωτηριασμένα που μόνο το τεστ DNA ή τα παπούτσια μπορούσαν να τα κάνουν αναγνωρίσιμα. Πολλά παιδιά έμειναν όχι μόνο νεκρά αλλά και χωρίς σώματα... Έτσι, ναι, σύμβουλοι ψυχικής υγείας θα χρειαστούν στο Ουβάλντε για πολύ καιρό".

Ο McConaughey είπε ότι αυτός και η σύζυγός του, Camila Alves, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας με τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη γενέτειρά του. Έδειξε φωτογραφίες από τα έργα τέχνης τους και έφερε στην αίθουσα ενημέρωσης τα πράσινα παπούτσια Converse που φορούσε ένα κορίτσι κάθε μέρα και τα χρησιμοποιούσαν για να αναγνωρίσουν το σώμα της μετά τον πυροβολισμό. Είχε σχεδιάσει μια καρδιά σε ένα από τα παπούτσια.

"Ξέρετε τι ήθελε ο καθένας από αυτούς τους γονείς, τι μας ζήτησαν; Αυτό που ο κάθε γονιός ξεχωριστά εξέφρασε με τον δικό του τρόπο στην Camila και σε μένα; ​​Ότι θέλουν τα όνειρα των παιδιών τους να συνεχιστούν. Θέλουν να κάνουν την απώλεια της ζωής τους σημαντική", είπε ο McConaughey.

Ανέφερε ότι υπάρχει τώρα ένα "παράθυρο ευκαιρίας" να θεσπιστεί ουσιαστική μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα όπλα και ζήτησε καθολικούς ελέγχους ιστορικού, αυξάνοντας το ελάχιστο όριο ηλικίας για την αγορά ενός AR-15 στα 21, μια περίοδο αναμονής για την αγορά AR-15 και την εφαρμογή του κόκκινου νόμου για τη σημαία.

"Αυτοί είναι λογικοί, πρακτικοί, τακτικοί κανονισμοί για το έθνος, τις πολιτείες, τις κοινότητες, τα σχολεία και τα σπίτια μας. Οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες όπλων έχουν βαρεθεί με την κακοποίηση και την πειρατεία της Δεύτερης Τροποποίησης από ορισμένα διαταραγμένα άτομα. Αυτοί οι κανονισμοί δεν είναι ένα βήμα πίσω, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για την κοινωνία των πολιτών και τη δεύτερη τροποποίηση", είπε ο McConaughey σε μια ομιλία περίπου 20 λεπτών από το βήμα.

Πηγή: TheToc.gr