Follow us

Κακοκαιρία Genesis | Καταιγίδες, χαλάζι και επικίνδυνα φαινόμενα - Πού θα "χτυπήσει" τις επόμενες ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Genesis - Η πρόγνωση για σήμερα - Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού.

MissBloom TEAM
καιρος EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Genesis, η οποία ξεκίνησε την επέλασή της από το βράδυ της Πέμπτης και αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα έως το Σάββατο.

Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, το οποίο και βρίσκεται σε εξέλιξη, με την κακοκαιρία να προβλέπεται από τους μετεωρολόγους ότι θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά, προκαλεί ισχυρή κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σήμερα, Παρασκευή. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ. Η κακοκαιρία για σήμερα και το Σάββατο αναμένεται να είναι κατηγορίας 4 (πολύ σημαντική).

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή, οπότε το βαρομετρικό χαμηλό θα μετακινηθεί προς την Τουρκία.

Σημειώνεται όμως, ότι η αστάθεια θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ