Follow us

Editorial | Publisher's Notes: OK, boomer, έρχεται το #thatgirl

Η Ελένη Στασινοπούλου γράφει για τους viral ανθρωπότυπους του διαδικτύου.

MissBloom TEAM
Yoga iStock

Μάλλον οι περισσότεροι αναγνωρίζετε τη λέξη "boomer", η οποία αναφέρεται στη γενιά ανθρώπων γεννημένων από το 1946 μέχρι το 1964. Αυτό που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι πρόκειται για μια δημοφιλή έκφραση της τωρινής νεανικής slang (και με αυτή τη φράση ακούστηκα ήδη ως αδιαμφισβήτητη boomer). Αποτελεί μια απαξιωτική προσφώνηση που συμπυκνώνει ένα νόημα του τύπου "Άφησέ μας ήσυχους εσύ που είσαι κάποιας ηλικίας και δεν ξέρεις απ’ αυτά". Κάτι σαν το παλιό "μπάρμπας" ή το "θεία" στο πιο gender fluid του. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητο ο αποδέκτης της προσφώνησης να ανήκει δημογραφικά στη γενιά που είπαμε. Η ακρίβεια στη χρονολογία καθόλου δεν απασχολεί εδώ. Αρκεί να εκπέμψει επαρκώς ντεμοντέ vibes και η φράση "OK, boomer" εκτοξεύεται πάραυτα με εμφανώς προσβλητική χροιά. Ο boomer θίγεται, ο νέος έχει ήδη γυρίσει την πλάτη ή έχει πιάσει άλλο θέμα κουβέντας.

Και αφού κάπως έτσι έχει φύγει ο ενοχλητικά ξεπερασμένος boomer από το κάδρο, ώρα είναι να στρέψουμε το βλέμμα μας σε μια άλλη, σαφώς νεότερη γενιά και στο #thatgirl. Είναι το κορίτσι-σταρ (και το hashtag-σταρ) των social media αυτή τη στιγμή και αναφέρεται σε "εκείνο το κορίτσι" που βρίσκεται σε μια αέναη αναζήτηση τελειότητας στη ζωή και όλοι το θαυμάζουν γι’ αυτό. Ένα (στην ουσία ουτοπικό) πρότυπο γυναίκας που ξυπνά αχάραγα για να προλάβει όλες τις υγιεινές συνήθειες που υπάρχουν, να τραφεί εξίσου ιδανικά και να ζήσει τη μέρα της εφαρμόζοντας ευλαβικά το ένα ρητό αυτοβελτίωσης μετά το άλλο. Χαλάκια γιόγκα εναλλάσσονται με πράσινα smoothies, τσιπς από βιολογικό kale δίνουν τη θέση τους σε πολύχρωμα ημερολόγια (τα περίφημα journals) με τσεκαρισμένες to do λίστες.

Η ηρωίδα μας ορκίζεται επίσης σε συγκεκριμένη πρωινή ρουτίνα, οι χώροι όπου κινείται είναι pinterest perfect και η "ενσυναίσθηση" ανήκει στις λέξεις που χρησιμοποιεί περισσότερο. Όλα είναι υπό έλεγχο. Τις περισσότερες στιγμές ωστόσο βρίσκεται απέναντι από το κινητό της, με μια πετσέτα λευκή τυλιγμένη στο κεφάλι, να εκπονεί TikTok videos και Instagram stories με συμβουλές προς κάθε ενδιαφερόμενο εκεί έξω.
Αν δεν ταυτίζεσαι με αυτή την υπερπαραγωγή καθημερινότητας, όπως άπειρες άλλες γυναίκες στον κόσμο (το #thatgirl έχει ήδη χαρακτηριστεί από πολλά media μια ανέφικτη και άρα τοξική κατάσταση), υπάρχει και το "αντίπαλο δέος", το #goblinmode.

Αυτή η social media τάση εστιάζει σε αυτό τον ανθρωπότυπο που συνηθίζει να κάνει βουτιές σε σακουλάκια με τσιπς εν τω μέσω της νυκτός και τριγυρνά στο ακατάστατο σπίτι του φορώντας παλιές φόρμες. Βλέπει με τις ώρες σειρές, δεν ξεβάφεται, στοιβάζει άδεια κουτιά από πίτσα στην κουζίνα, πίνει τόνους αναψυκτικό για πρωινό. Χάος επικρατεί στη ζωή του. Είναι όλο λάθος. Ωστόσο, πιο ρεαλιστικό. Και βαθιά σαρκαστικό, θα πρόσθετα.

Η επιλογή δική σου. Και η ισορροπία πάντα το ζητούμενο.

Πηγή: MadameFigaro

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr