Follow us

Αποκάλυψη Μητσοτάκη | Ο Ερντογάν παραβίασε την "κόκκινη γραμμή" για τα νησιά - Τι είπε για τις εκλογές

Οι εκλογικοί αστερίσκοι του πρωθυπουργού. Προανήγγειλε διευρυμένο fuel pass και χαρακτήρισε "πολιτικό κόλαφο" για τον ΣΥΡΙΖΑ την παραπομπή Παππά.

MissBloom TEAM
μητσοτακης

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρωθυπουργός για την συνάντηση που είχε με τον Recep Τayyip Εrdogan στην Κωνσταντινούπολη. Ένα ραντεβού στο οποίο αναφέρεται συχνά ο Τούρκος πρόεδρος για να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αθέτησε τον λόγο του πάνω στα όσα είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

Ωστόσο, η πραγματικότητα δείχνει να είναι διαφορετική. Για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά μίλησε εκτενώς για το τετ α τετ που είχε τον περασμένο Μάρτιο με τον Τayyip Εrdogan.

Υποστήριξε πως μία από τις "κόκκινες γραμμές" που έθεσε στον Τούρκο πρόεδρο ήταν πως δεν θα δεχθεί την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

"Αναφέρομαι και σε υπερπτήσεις οι οποίες έγιναν πάνω από τα μεγάλα κατοικημένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Κάτι το οποίο παραβίασε ευθέως την "κόκκινη γραμμή", την οποία εγώ ο ίδιος είχα θέσει στον πρόεδρο Εrdogan, λέγοντάς του ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται ποτέ, ως Ελλάδα, να μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση που αφορά την κυριαρχία των νησιών μας. Κατά συνέπεια, επιτρέψτε μου να πω, ότι η Τουρκία ήταν αυτή η οποία, εντός εισαγωγικών, "έκανε το πρώτο βήμα" πρόκλησης και έντασης ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις".

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ