Follow us

Ανάλυση | Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Εrdogan - Πόσο πιθανό είναι ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα

Την αποκωδικοποίηση της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας επιχειρούν το τελευταίο διάστημα διεθνολόγοι αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

MissBloom TEAM
ερντογαν EUROKINISSI

Την αποκωδικοποίηση της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας επιχειρούν το τελευταίο διάστημα πολιτικοί και διεθνολόγοι στην Αθήνα, προκειμένου να καταλάβουν τι ακριβώς επιδιώκει ο Recep Τayyip Εrdogan, που κλιμακώνει καθημερινά την επιθετική του ρητορική.

Σε ένα από τα πρώτα συμπεράσματα που καταλήγουν είναι πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι για πρώτη φορά τόσο πολύ πιεσμένος στο εσωτερικό της χώρας του, ενώ παράλληλα βλέπει τις αποστάσεις από τις ΗΠΑ να μεγαλώνουν και δεν κρύβει την ενόχλησή του για την στήριξή τους στην Ελλάδα. Αναλυτές εκτιμούν πως ο συνδυασμός των δύο αυτών γεγονότων έχουν αποσταθεροποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς θεωρούν πως είναι ικανός για όλα τα ενδεχόμενα.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα μέχρι πιο σημείο μπορεί να φτάσει ο Εrdogan, καθώς φαίνεται να ζυγίζει τα οφέλη και τις ζημιές που θα έχει στην περίπτωση ενός "θερμού" επεισοδίου και ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ